Eminiz Merak Etmişsinizdir: Türkiye'de 'Erotik Shop' Sahibi Olmak

Türkiye'de cinsellik... Zor konu; ancak konuşmak ve normalleştirmek lazım. Aksi tabulara ve dahası cinsel şiddete kadar gidiyor. Biz de herkesin en az bir kere içeride ne var acaba diye merak ettiği seks shopa şöyle bir kafamızı uzattık.

Kaynak: DW

Mehmet Bey, 10 senedir ithalat yaptığını söylüyor ve o günlerde internetten alışveriş de hızlıca yaygınlaşırken kendi kendisine "Hiç kimsenin yapmadığı bir şey yapmalıyım." diyor.

Ve aklına seks oyuncakları gelir. Ufak bir araştırma yapar, Çin'deki firmaları bulur ve 10 bin dolarlık ilk ithalatını yapar. (Unutmayalım ki o günlerde dolar 2 ile 3 lira arasındadır.) Getirdiği mal olduğu gibi erir gider.

Bir sonraki ithalatında ise işin doğrudan mutfağına girer Mehmet Bey, ürün üretir, kalıp döker. Böylece üretimden satışına bir bakıma sektöre hakim olur.

Ve aslında bu hakimiyet beraberinde ülkemizdeki bir tabuyu da kendisi için yıkar. Her ortamda, bir seks shopçu olduğunu rahatlıkla söyleyebildiği ifade eden Mehmet Bey insanların bu sektöre...

Karşı ön yargılı olduğunu ifade ediyor. Mesela bir muhafazakar ile konuyu konuşurken önce duyduğu şey 'tövbe tövbe' olsa da sonrasında 'Allah işini rast getirsin.'e dönüyormuş sohbet, olması gerektiği gibi.

Mehmet Bey'e göre insanlar içeride illegal bir iş yapıldığını sanıyorlar. Çünkü ülkemizde bu tarz şeyler dört duvar arasında kalıp konuşulmadığından arzu ve tutku illegal görülüyor.

Aslında sektördeki illegallik ise başka şekilde ortaya çıkıyor, o da "tokatçılar." Dolandırıcılar yakalanma risklerinin az olduğunu bildiği için rahatlıkla insanları kandırabiliyorlar.

Çünkü insanların savcının karşısına geçip 'Savcım ben şişme bebek aldım da böyle çıktı...' diyemeyeceğini biliyorlar. Bu yüzden Mehmet Bey uyarıyor, gerçek ürünlerin fiyatları az değildir. Sektörde kar marjı ise yüksek çünkü arz az ancak talep fazla.

Peki bir erotik shop nasıl açılır? Aslında diğer işletmelerden pek bir farkı yok. Öyle izin falan da almak zorunda değilsiniz. Ancak tek bir kural var o da ürünleri dışarıya teşhir etmemek.

Çünkü oradan 18'in altında bir çocuk geçebilir. Yani düzgün bir cam kaplaması ile ister düz ister katta dükkan açabilirsiniz. Bunun yanında erotik shopları genelde balkonda görmenizin sebebi ise fazla kiralar ve bazı ön yargılı mülk sahipleri.

Hadi açtık diyelim, burada en çok ne satacağız? Aklınıza hemen şişme bebek ya da kırbaç, kelepçe gelmiş olabilir. Ancak Mehmet Bey en az bunları sattığını söylüyor.

Şu sıralar en çok uzaktan kumandalı iç çamaşırı vibratörü ile penis kilidi imiş. Bunların neler olduğunu merak ettiyseniz videoya bir göz atın derim efendim. Erotik shoplarda erkekler ve kadınlar tarafından en çok alınan şey ise dildo ve vibratörlermiş.

Acaba hangi şehirlerde daha çok ne satılıyor? Yani Türkiye'nin bir "fantezi haritası" var mı? Mehmet Bey yok diyor ve ekliyor: İstanbul kırbaçlanmayı severken Ankara şaplak sever, diyemeyiz.

Her şehirden herkes istediği her fanteziyi yaşıyor ve ülkenin dört bir tarafına ürün yolluyor Mehmet Bey. Ama bunun yanında mutaassıp olarak bilinen şehirlerin en fazla alışveriş yapan şehirler olduğunu da eklemeden edemiyor.

Son olarak, bir seks shop sahibinde olması gereken en önemli şeyin ahlak ve irade olduğunu ifade ediyor Mehmet Bey. Ne yazık ki dükkana gelip kendisine eğlence arayan birçok insan varmış.

Yapılan işin 'rahat' görünmesi de bunun bir nedeni. İnsanların kendisini 'tuttuğunu öpen, marjinal' biri sanmasında da açıkçası rahatsız. Ona göre cinsellik doğrudan sağlıkla bağlantılı ve alıcı da satıcı da erotik ürünleri böyle görmeli.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Siz Sorarken Utanmayın Diye 10 'Kadın Sorusu'nu Soruyor ve Cevaplıyoruz
Ebeveynleri İle Konuşamayan Gençler Cinsel İçerikleri Eğitim Aracı Olarak Görüyor!
Günümüzde Çok Konuşulamayan Bir Sorun Olan "+18 Film Bağımlılığı"ndan Partnerinizi Nasıl Kurtarırsınız?
Türk Sinemasının Gizli Cevheri Şekerpare'de Sansürlenmiş Olsa da Yatakta Şahlanmanızı Sağlayacak Tavsiyeler!
Çocuk Yapamamanızın Sebebi Partnerinizin Bir Fanatik Olması Olabilir mi?

Popüler İçerikler

Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler
Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi