Eminevim'in Girmenin Kolay Çıkmanın İse Zor Olduğu Taksitli Ev Satın Alma Sistemi Nasıl İşliyor?

Organizasyon ücretleri ne öyle ya!

Türkiye'de nakit paranız yoksa ev almak çok zor. Konut kredisi çekip neredeyse evin fiyatının iki katını bankaya yıllarca ödüyorsunuz. Öde öde bitmiyor.

Durum böyle olunca da insanlar kredi çekip fazla ödeme yapmak yerine farklı sistemlerle ev sahibi olmanın yollarını arıyorlar. O yollardan biri de Eminevim'in kurduğu sistem.

Size biraz bu sistemden ve ardından da yaşanan sorunlardan bahsedeceğim.

Kısıtlı bütçeye sahip olan insanların taksit yoluyla ev aldıkları Eminevim'de önce alınacak ev ve ödenebilecek taksitler belirleniyor. Daha sonra belirlenen bu taksit sayısı ve taksit tutarına göre kişi bir gruba dahil ediliyor.

Gruptaki kişilerin ödediği taksitlerle her ay bir kişiyi ev sahibi yapacak tutar biriktiriliyor ve noter huzurunda belirlenen sıra ile her ay gruptaki bir kişi biriken tutar ile ev sahibi olabiliyor.

Bu taksitle ev alma sistemi de kendi içerisinde "Çekilişli Sistem" , "Vade Ortası Sistem" ve "Peşinatlı Sistem" şeklinde 3'e bölünüyor.

Çekilişli sistemde, insanlar peşinatlı ya da peşinatsız 40, 60, 80, 100, 120, 160 veya 200 aylık gruplardan birine dahil oluyor. Buradaki taksitler de faizsiz ve vade farksız. Burada her ay çekiliş yapılıyor.

Bu arada bu sisteme girerken bir defalık organizasyon ücreti ödeniyor fakat bu ücretler öyle az değil. 10 bin TL, 30 bin TL'den bahsediyor insanlar. 

Gruplardaki sayılar da taksit sayısına göre belirleniyor. Örneğin 160 aylık taksit seçeneğini seçenlerin grubunda 160 üye oluyor.

Çekilişli Sistem de "Kira Destekli Çekilişli Sistem" ve "Kısaltılmış Vadeli Çekilişli Sistem" olarak kendi içerisinde 2'ye ayrılıyor.

Kira Destekli Çekilişli Sistem'de evinizi teslim alıncaya kadar kira desteği alıyorsunuz. 

Kısaltılmış Vadeli Çekilişli Sistem'de de kendi evinize geçtiğinizde ödemenizi arttırarak vade sürenizi kısaltıyorsunuz.

Vade Ortası Sistem’de ise hiç peşinat vermeden, sadece ilk taksit ve organizasyon ücretinin ödenmesiyle sisteme giren kişiler vade ortasını takip eden ay evlerini teslim alıyorlar. Bu sistemde çekiliş yok.

Peşinatlı Sistem’de de ev almak isteyen kişiler ödemek istedikleri peşinatı kendileri belirliyor. Peşinat düşüldükten sonra evin fiyatı direkt taksit sayısına bölünüyor ve ortaya aylık ödenecek taksitler çıkıyor. Peşinat ne kadar yüksek ise ev o kadar erken teslim ediliyor. Bunda da çekiliş yok.

Eminevim, yukarıda saymış olduğum bu 3 sistemi "El Birliği Sistemi" çatısı altında topluyor. Bu yollar sayesinde insanları tasarruf yapmaya teşvik ettiklerini söylüyorlar.

Sistem açıkçası biraz karışık. Bu nedenle de vatandaşlar birçok sorun yaşıyor. Geçtiğimiz gün de insanlar tapularını alamadıkları için protestolar düzenlemişti.

Bu protestolar da hala devam ediyor. Kurtköy 5YÜZ60 isimli proje ile yıllardır ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar, tapularını talep ediyor.

Tapularını alamayan, yıllardır evlerinin anahtarlarını bekleyenler, organizasyon ücretlerini ve sistemden çıkmak istemelerine rağmen taksit ödemelerini geri alamayan birçok insan var.

Bu iş Çiftlik Bank'a döner mi sizce? Mağdur olan insanlar nasıl bir çıkış yolu bulacak? Ne verdikleri paraları alabiliyorlar ne de evlerin tapusunu...

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var
Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"
Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e Saygı Duruşu!
YORUMLAR
29.03.2021

anlayın artık amk bir şeye kolay ulaşıyorsan kesin bir bokluk vardır

Çiftlik Bank'a dönmez ama İhlas Finans'a dönecek gibi. Bilmeyenler için İhlas Finans, Çiftlik Bank'ta yapılan vurgunun tamamen yasal hali. Öyle ki dolandırıldığınızı biliyorsunuz ama hakkınızı arayamıyorsunuz, çünkü her şey yasal :)

29.03.2021

Hedefledikleri nakite ulaşana kadar çarkı çevirecekler sonrada fırrrr ver elini pensilvanya.

TÜM YORUMLARI OKU (55)