Emine Bulut'un Katil Zanlısı 9 Ekim'de Hâkim Karşısında: 'Görevlendirilen Avukatlar, Fedai Varan'ı Savunmayı Kabul Etmedi'

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski eşi Emine Bulut'u öldüren Fedai Varan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianameyi kabul eden Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma tarihini 9 Ekim olarak belirledi.

Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca Varan'ı savunması için görevlendirilen birçok avukatın görevi kabul etmediği aktarıldı.

Kırıkkale Barosu Başkanı Erol Çakır, 'Kırıkkale Baromuza bağlı hiçbir avukat arkadaşımız, Fedai Varan'ın avukatlığını kabul etmedi. CMK tarafından görevlendirilen birçok avukat arkadaşımız da görevi geri iade etti. Kırıkkale Barosu olarak Emine Bulut'un bütün davalarında yanında olacağız' dedi.

Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık 100 avukatın davaya ise müdahil olmak için başvuru yaptığı öğrenildi.

Fedai Varan, güvenlik nedeniyle Kırıkkale F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan, Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi.

Ne olmuştu?

Yine Eski Eş, Yine Bir Kadın Cinayeti: Çocuğunun Gözleri Önünde Öldürülen Emine Bulut'un Son Sözleri 'Ölmek İstemiyorum' Oldu

18 Ağustos'ta meydana gelen korkunç olayda Emine Bulut, Makine ve Kimya Endüstrisi'nde güvenlik görevlisi olan 6 yıl önce boşandığı Fedai Varan tarafından bıçaklanmıştı.

Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Emine Bulut'un 'ölmek istemiyorum' diye feryat ederken çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüleri infiale yol açmıştı.

Emine Bulut Cinayeti Türkiye'nin Gündeminde: "İnsanlık 10 Yaşında Bir Çocuğun 'Anne Lütfen Ölme' Dediği Yerde Bitti"

Olayın ardından kaçan Fedai Varan, polis tarafından yakalanıp, çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı. 

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Varan hakkında, 'canavarca hisle tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Popüler İçerikler

İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
28.08.2019

Şerefli oldukları için değil meslek hayatları biter diyr kabul etmiyorlar. Ülkemiz insanı bu kadar onurlu olsaydı bu olaylar yaşanmazdı.

28.08.2019

avukat olarak diyanetten birini görevlendirin seve seve kabul eder. Gerçi avukata ne gerek var şimdiki hakimler bunların avukatı gibi koruyorlar.

28.08.2019

O şerefsiz zaten o kadar akıllı ki kendi savunmasını kendisi gaayet güzel yapabilir. Olay sonrası ilk açıklamasında o kadar güzel bir üslupla ve medenice anlatmış ki yaptığı vahşeti zannedersin evdeki ufak tartışmayı anlatıyor. Yok efendim eski eşiyle buluşmuş, evlenmeye niyeti varmı diye sormuş kendisine (kendisine! Bak bak laflara bak) Velayetle ilgili konuşmaya başlayınca kadın hakaret etmişmiş. O da ne yapsın gözü dönmüş ani bir öfke ile hep yanında olan bıçağı çıkarmış karın bölgesine ve boynuna vurmuş (buraya dikkat! Her zaman taşıdığım bıçak diyerek durumu kendince planlı cinayetten çıkarıyor. Hakaret etti diyerekte canavarca hisle öldürmekten ağır tahrik ve cinnet şekline sokuyor olayı) O.Ç "Evlenirsen kızı alırım diye tehdit ettim, cevap vermeye kalkışıncada yanımda getirdiğim bıçakla doğradım. Pişman değilim. Kendi kabahati! Benim gibi bi yaratıkla efendi gibi konuşulamayacağını bilmiyormu da lafıma inanıp görüşmeye geliyor" derse alacağı cezayı biliyor çünkü.

28.08.2019

aynen minareyi calan kilifini hazirlamistir coktan

TÜM YORUMLARI OKU (26)