Emekli Maaşına Zam Bekleyenleri Üzecek Hesap: "Maksimum 15 Bin Lirayı Görür"

Milyonlarca vatandaş “2025’te asgari ücret, emekli maaşı ne kadar?” olacak sorularının yanıtını arıyor. Maaşlarına iyileştirme bekleyen vatandaşları üzecek haber Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş’tan geldi. TGRT Haber'e konuşan Karakaş, “Memur emeklileri yüzde 10’u geçmeyecek bir zam alacak. Emeklinin taban maaşı ise maksimum 15 bin TL’yi görür” dedi.

2025 vergi zamlarının yanı sıra maaş zamlarıyla geliyor. Milyonlarca vatandaş asgari ücrete; memur ve emekli maaşına yapılacak zammı bekliyor.

“Zam yüzde 10’u geçmeyecek.”

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, vatandaşları üzecek haberi verdi. TGRT Haber’e konuşan Karakaş, memur emeklilerinin yüzde 10’u geçmeyecek bir zam alacağını söyledi.

Karakaş’a göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15’i geçmeyecek bir zamla karşılaşacak. Vatandaşın maksimum alacağı zam yüzde 10-15 civarında olacak.

Emekli taban maaşı ne kadar olacak?

İsa Karakaş, emeklilerin taban maaşının maksimum 15 bin lirayı görebileceğini söyledi. Asgari ücretin 22 bin 500 TL’yi de geçmeyeceğini ifade eden Karakaaş, “20 bin ile 22 bin 500 arası bir rakamdan bahsediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

2025'te Emekli Olanların Maaşı Düşecek mi? AKP'den Yanıt Geldi: "Henüz Veri Yok"
Memur ve Emeklinin Kaderi 3 Ocak’ta Belli Olacak! Üç Aylık Enflasyon Farklı İle Zam Hesabı
Asgari Ücretlinin Ocak Zammı Kuruşu Kuruşuna Hesaplandı

Popüler İçerikler

Bazı Okul Müdürleri Devlet Okullarını Ticarethaneye Çevirdi: Dışardan Ekip Getirip Kulüp Açıyorlar!
Öldürülen 8 Yaşındaki Narin’in Amcası Salim Güran ‘Yüksek Güvenlikli Hücre’ye Alındı
Cübbeli Ahmet’ten Al Haberi: “Platonik Aşıklar Şehit Olur”
YORUMLAR
30.09.2024

Bunun çözümü genel grev genel direniş arkasından erken genel seçim. Bir haftalığına esnafından işçisine memuruna kadar hiç kimse işe gitmezse hükümete ders olur. milyonlar sokaklara meydanlara dolaşıp Orta yerde oturacaklar tamamen pasif direniş görelim bakalım ne kadar dayanıyorlar.

30.09.2024

sindirilmiş bir millet mi yapacak bunu ? hakkını arayamaz bizim millet.

30.09.2024

Milletin seçtiği sözde milletvekili olan şahıslara da asgari ücret verilsin ayrıca da emekli olduklarında da sıradan vatandaş gibi emekli maaşı alsın !!!

30.09.2024

Niye üzülsünler 22 yıldır uçuyoruz diyerek yola devam diyenlerin üzülmeye hakkı yok

TÜM YORUMLARI OKU (17)