Emekli Maaşına Ne Kadar Zam Geldi? Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır? Kim Ne Kadar Maaş Alacak?

SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı gibi sigorta sistemlerinin herhangi birinde çalışmış ve ilgili kanunlarca belirlenmiş gerekli şartları sağlayan vatandaşlar şartları tamamladıktan sonra emekli olmaya hak kazanıyor. Sigorta prim ödemesi, sigortalılık günü ve yaş gibi bazı kriterlerin sağlanmasının ardından emeklilik süreci başlamış oluyor. Tüm bu şartları yerine getirilmesi ve ilgili kuruma başvuru yapılmasının ardından; başvurunun değerlendirme süreci başlıyor. Bu değerlendirme sonucunda uygun bulunması durumunda vatandaşlar emekli olabiliyor. Pek çok emekli adayı emekli olduğunda ne kadar emekli maaşı alacağını merak ediyor ve alacağı maaşını internet üzerinden araştırıyor. Emekli olmaya hak kazanan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi web sitesi üzerinden ne kadar emekli maaşı alacağını sorgulayabiliyor. Peki, ne kadar emekli maaşı alırım? SGK emekli maaşı hesaplama işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

Emekli maaş zammı oranının geçtiğimiz günlerde  belli olmasının ardından emekliliğe hak kazanan binlerce vatandaş 'Ne kadar emekli maaşı alırım?' sorusu yanıt aramaya başladı. Emeklilerde maaş hesaplaması yaparken sigorta başlangıç tarihi, toplam çalışılan süre, prim gün sayısı gibi birçok kriter göz önüne alınıyor.  4A, 4B, 4C Emekli maaşı hesaplamasının nasıl yapılacağı büyük bir merak konusu haline geldi.

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Emekli maaşı çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok kritere göre hesaplanmaktadır. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların diğer adaylara göre daha fazla maaş almaktadır. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.

4A, 4B VE 4C Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

4A (SGK) emeklisi olacaklar 'uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/' adresine giderek 'TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi' gibi bilgiler ile sorgu yapabiliyor.

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görebilecekler. Sayfadan hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçenekleri tercih edilmeli.

4C kamu çalışanları ise alacakları emekli aylıklarını yine uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do adresinden istenen bilgileri doldurarak sorgulayabilecek.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!