Emeğine Sağlık Yoshi! Japon Fenomen Ülkesinden Gelen Yardımları Deprem Bölgesine Gönderdi

Kahramanmaraş depremi sonrası yalnızca depremden etkilenmeyen diğer iller değil, dünyanın çeşitli pek çok bölgesinden ülkeler seferber oldu. Uluslararası yardım çağrısının ulaştığı pek çok ülkeden maddi, tıbbi, gıdasal ve insan gücü içeren yardımlar gelmeye devam ediyor. Bu ülkelerden bir tanesi de Japonya. Türkiye'de yaşayan sosyal medya fenomeni Japonya'dan gelen yardımın kolilendiğini ve gönderildiğini paylaşırken, 'Japonum diye beni sahaya almadılar' dedi. 

İşte detaylar...

Türkiye'de yaşanan deprem felaketi etkilerini sürdürürken, depremzedeler için yardım kampanyaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Pazarcık'ta yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından, Elbistan'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha olması yıkımın boyutunu akıl almaz hale getirdi. Depremin ardından ülkede OHAL ilan edilirken, yetkililer global çapta yardım çağrısında bulundu.

Deprem sonrası sosyal medyada global çapta yardım kampanyaları yayılmaya başladı.

Depremde sessiz kalmayan isimlerden bir tanesi de Türkiye'de yaşayan Japon fenomen Yoshi Enomoto oldu.

Deprem sonrası sosyal medyada yardım çağrıları yapan ve destek olabileceği bir konu var mı diye araştıran Yoshi, öncelikli olarak Japon arkadaşlarından bağış toplayıp ihtiyaç sahiplerine göndereceğini duyurdu.

Japonya'dan gelen yardım desteği ve arama kurtarma ekibi haberini alınca çeviri için yardım etmek istediğini belirten Yoshi, "Kurtarma faaliyetleri için gelen Japonlara çevirmenlik yapabilen kişiler arandığı bilgisi sağdan soldan geliyor da. Bu işi kim organize ediyor? Yardımcı olmak istiyorum. @AFADBaskanlik @AFADTurkiye" şeklinde tweet attı.

"Oraya gidip Japonlar nerede diye dolaşamam." Daha sonrasında ise bilgi aldığını ve iletişime geçtiğini söyledi.

Japonya'dan gelecek ekibe gönüllü çevirmen olarak yola çıktığını söyledi. Hangi şehir ve hangi deprem bölgesi olduğunu bilmese de elinden geleni yapmak için kolları sıvadı.

'Uçuş iptali falan sorun çıkmazsa Japonya kurtarma ekibinin çevirmenlik gönüllüsü olarak deprem bölgesine gidiyorum. Hangi şehir hala belli değil. Ne kadar faydalı olabileceğimi bilmiyorum ama elimden geleni yapacağım ve umarım azda olsa oradaki insanlara yardımcı olabilirim.'

Japonya'dan gelen kurtarma ekibi ile birlikte Maraş'ta çalışan ve yardımcı olan Yoshi, 16 ton kurtarma ve yardım malzemesi geldiğini söyledi.

'Japon kurtarma ekibi Maraş'ta çalışıyor. Ben ise Japonya'dan gelen 16 ton kurtarma ve yardım malzemelerini bölgeye göndermek için sabahtan beri koşturuyorum. Sürekli sorun çıkıyor. Çok zor ama elimden geleni yapıyorum. Umarım en yakın zamanda onları alıp sahaya gidebilirim.'

Çıkan sorunların uçuşlarla olduğunu belirtti. "Sorunlar uçuşla ilgili. Rötar iptal yoğunluk falan. Normalde sabah gelecekti ama bir türlü alamadık. Fakat AFAD da THY da sorunun çözülmesi için çalışıyor. Malzemelerimiz er geç buraya gelir. Bugün bir sürü ülkeden gelen kurtarma ekipleri gördüm. Herkes yardımcı olmaya çalışıyor."

Gece boyu durmadan çalıştıklarını ve Japonya'dan gelen malzemeleri tam 7 kamyona yükleyip bölgelere ilettiklerini belirten Yoshi, kendisini sahaya Japon olduğu için almadıklarını söyledi.

"Gece boyunda çalıştık. Japonya'dan gelen malzemeleri 7 kamyona yükleyip bölgeye gönderdik. Fakat beni sahaya almadılar Japonum diye. Lan ne japonu kaç yıldır buradayım. Daha çok katkıda bulunmak istedim ama maalesef olmadı. Şimdilik elimden geleni yaptım ve biraz ara veriyorum."

"Yanlış anlaşılmasın beni sahaya almayan resmi Japon kurumu. Aynı kurumun talebiyle geldim çevirmenlik yaparak havaalanında çalıştım. Ama son anda Japon gönüllü sahaya gidemez kararını almışlar. Yardım etmek için çok hevesliydim. Elimden gelen her şeyi yapacaktım. Çok üzüldüm."

"Sonunda işimiz bitti arkadaşlar. 7 tane kamyon, her şeyi koyduk. Şimdi deprem bölgesine göndereceğiz. Umarım insanlar için faydalı olur."

Yüreğine sağlık Yoshi! ❤

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Uluslararası Yardım Çağrısı Yapan Türkiye İçin Yola Çıktılar: Hangi Ülkeler Deprem Bölgesine Yardıma Geliyor?
Güney Kore'nin Gönderdiği En Büyük Acil Yardım Timi: 118 Kişilik Arama-Kurtarma Ekibi Türkiye'ye Ulaştı

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
09.02.2023

Olsun be yoshi caban bile yeter iyi ki varsin! Hala iyi insanlarin oldugunu bilmek bile unut veriyor insana! Her sey icin sag ol

10.02.2023

yoshi reis..üzülme yaptıkların da yeter...adamsın(ız)...

10.02.2023

teşekkürler yoshi.

TÜM YORUMLARI OKU (9)