Elon Musk Yine Yaptı Yapacağını: Tamamen Otonom Çalışan, Direksiyonsuz ve Pedalsız Tesla Cybercab Tanıtıldı!

Tesla, 'We, Robot' etkinliğinde sürücüsüz robotaksi modeli Cybercab'i tanıttı. Büyük ilgi gören Cybercab'in tamamen otonom sürüş imkanı sunacağı belirtilirken, pedal ve direksiyonun olmaması ayrıca dikkat çekti.

Kaynak

Kaliforniya'daki Warner Bros. Discovery stüdyosunda düzenlenen etkinlik, Elon Musk’ın sahneye Cybercab ile gelmesiyle başladı.

Tesla CEO’su Elon Musk, geleceğin ulaşım aracı olarak nitelendirdiği "Cybercab" isimli robotaksinin prototipini tanıttı. Musk, tanıttıkları bu aracın yeni bir dönemin başlangıcı olacağını vurguladı.

Tamamen otonom çalışacağı belirtilen Cybercab, direksiyon ve pedalı olmayan iki kişilik bir araç olarak tanıtıldı.

Musk, Cybercab'in mevcut ulaşım sistemlerinden çok daha verimli olacağını ve toplu taşıma maliyetlerine yakın bir seviyede çalışacağını açıkladı.

Ayrıca, Cybercab'in 30 bin doların altında bir fiyat etiketiyle sunulacağı ve bu aracın bireyler tarafından da satın alınabileceği açıklandı.

Tesla'nın geliştirdiği Full Self-Driving teknolojisini kullanacak olan robotaksilerin, bir yolculuk paylaşım ağı üzerinden hizmet vereceği ifade ediliyor. Bu sistem sayesinde, Tesla sahiplerinin araçlarını kullanmadıkları zamanlarda bu ağa dahil ederek gelir elde edebilecekleri tahmin ediliyor.

Üretime 2026 yılına kadar başlamayı hedeflediklerini belirten Elon Musk, aracın en geç 2027'de piyasaya sürüleceğini öngördüğünü de sözlerine ekledi.

Bunlara da göz atın:

Tesla Yeni Robotları Optimus’u Tanıttı: “Aklınıza Ne Gelirse Yapabilirler”
Tok Kapı Sesi Olmayan Arabayı Almam Diyenler Buraya: Otomobillerdeki Tok Kapı Sesi Bir Mühendislik Hilesi mi?
Elon Musk, İlk Sıradaki Trump Haberlerine Kızdı "Google Aşırı Sol Aktivistler Tarafından Kontrol Ediliyor"

Popüler İçerikler

Ünlü Köfte Zincirinde ‘Domuz Eti’ Çıktı, Mahkeme Kararıyla Duyulmasını Engelletti!
Gelinim Mutfakta'nın Popüler Kaynanası Beyhan Hanım'ın Kaşlarının Bi' Garip Değişimi
Semih Çelik'in Babasının İfadesi Ortaya Çıktı: "16 Yaşından Önce Normaldi, Namaz da Kılıyordu"
YORUMLAR
11.10.2024

trafik kurallarına uyan, fiziki müdahale edemediğin bir araçla Türkiye'de gidiyorsun ve döner kavşakta yol seninken bir tofaşçının teki yanlayarak gelip sana çarpıyor.

11.10.2024

masonik proje

11.10.2024

Nesi masonikmiş şimdi?

11.10.2024

kendileri baronlarin iyi polis rolünü ustlenmektedir. masonlar boyledir rol yaparlar o icinde bulunduhu duruma gore kaba gore sekil alirlar.

11.10.2024

Kafayı mı yediniz masonlarla?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ