Elon Musk Tesla İçin Herhangi Bir Eğitim Durumu Gözetmeden Yapay Zeka Ekibi İçin Çalışan Alacağını Duyurdu

Elon Musk, 2003 yılında kurduğu elektrikli otomobil şirketi Tesla'daki yapay zeka ekibi için yeni işe alımların peşinde.

"Tesla'daki yapay zekaya katılın. Bana doğrudan rapor veriyor ve neredeyse her gün buluşuyor/mailleşiyor/mesajlaşıyoruz. Sadece kelimeler değil eylemlerim de yapay zekayı ne kadar eleştirel gördüğümü gösteriyor.

Musk ayrıca, yakında Tesla'nın dünya çapında tam otomatik sürüş için ihtiyaç duyulan sensör ve hesaplamalara sahip bir milyondan fazla araca sahip olacağını belirtti.

Palo Alto ve Austin merkezlerinde çalışacak birinci sınıf çip tasarımcıları aradıklarını yazan Elon Musk kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

twitter.com

Sonradan ise Tesla'nın bir parçası olmak isteyen hevesli bir adaya yüksek eğitimin kesinlikle gerekmediğini açıkladı.

Ayrıca doktoranın kesinlikle gerekli olmadığını, önemli olan tek şeyin yapay zekayı anlayabilmek olduğunu da ekledi.

Ayrıca 7/24 çalışma için 4 üretim vardiyası oluşturmak istediklerini, mühendis ve destek çalışanlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İşe alacakları insanlarda çalışma etiği, bir şeyleri inşa etme yeteneği, sağduyu ve güvenilirlik olması gerektiğini söyleyip 'Geri kalanını biz eğitiriz' diye ekledi.

Sosyal medyada tepkiler ise şu şekildeydi:

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

Böyle düşünenler de vardı:

twitter.com

Popüler İçerikler

Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
09.02.2020

Sevinmeyin kardeşim sizden bizden bahsetmiyor. Kendini geliştirmiş bir konuda okul dahi okumadan yazılımcı olabilmiş ya da bunun gibi dallarda yetenekli adamlar arıyor. Kahvede 51 oynayarak geyik yapın diye değil yani. Yine bir çalışma var işin ucunda.

10.02.2020

Bir arkadaşım var, yazılım müh. değil, lise mezunu... Ama C++ ve bir kaç dil de gayet başarılı programlar ve işler yapıyor. Hevesi buydu, kendi kendini geliştirdi, yazılım yapmak istedi ve öğrendi. İşte haber de kast edilen bu tip adamlar, köşe başı bir şey bilmeyen ve kendini geliştirmeyen tipler değil.

Pasif Kullanıcı
09.02.2020

Şu platformda okudugunu anlamadan yorum yapanlara sinir oluyordum. Şimdi bir de çevirdiğini anlamayan içerik üreticileri çıktı meydana. Adam birinci sınıf çip yazılımcıları arıyorum diyor! O satırdan sonrası haberi yapan şahsın uydurduğu cümleler. Aradığı nitelikte ki adamlar daha üni çağları gelmeden evleri arabalarını almış maddi birikimlerini yapmış ununu eleyip eleğini asmış insanlar. o insanlar üniversitelerin kendilerine verecek birşeyleri olmadıgı için gitmiyorlar. Bu adamda o insanlara bir çagrı yapıyor gelin geliştirelim diye. bir çogu haberi okuyup geçecek tipler veya zaten çoktan elona rakip olmuş insanlar.

09.02.2020

Türkiye 30 sene geriden geliyor dedikleri bu galiba :D Yapay zeka ileri matematik gerektiriyor Doktora seviyesin de olunması gerekiyor, senin dediğin gibi üniversite çağına gelmeden ev araba alan insan pek yok zaten dünya için geçerli, Amerika gibi ülkeler de üniversite bitirdikten sonra önüne bir dünya borç birikiyor onları ödedikten sonra kıçındaki kıllar beyazlıyor. Amerika da bir çok yazılım şirket lise mezunlarını da işe alıyor o insanları eğitim durumuna göre değil ortaya koydukları işlere bakarak seçiyorlar. Ki bir çok örneği var ve hiç biri ev sahibi değil :D ev araba almış adam neden gitsin birini emri altında çalışsın amk :D

TÜM YORUMLARI OKU (22)