42. Ben Franklin etkisi: İyilik yapmayı severiz; o kişiden bir iyilik almış olmamızdansa, o kişi için zaten bir iyilik yaptıysak, başka birine başka bir iyilik yapma olasılığımız daha yüksektir.
43. Seyirci etkisi: Etrafta ne kadar çok insan varsa, bir kurbana yardım etme olasılığımız o kadar azalır. (bu teknik olarak bilişsel bir önyargı olmasa da, TitleMax'a göre bir başka önemli önyargı biçimidir).
44. Telkin edilebilirlik: Biz, özellikle çocuklar, bazen bir sorgulayıcı tarafından önerilen fikirleri hatıralarla karıştırırız.
45. Yanlış bellek: Hayal gücünü gerçek anılarla karıştırıyoruz.
46. Kriptomnezi: Gerçek anıları hayal gücüyle karıştırıyoruz.
47. Kümelenme yanılsaması: Rastgele verilerde kalıplar ve 'kümeler' buluyoruz.
48. Karamsarlık önyargısı: Bazen kötü sonuçların olasılığını abartırız.
49. İyimserlik önyargısı: Bazen iyi sonuçlar konusunda aşırı iyimseriz.
50. Kör nokta önyargısı: Önyargımız olduğunu düşünmüyoruz ve bunu kendimizden daha çok başkalarında görüyoruz.
elon musk in bu dusunceleri hic ilgimi cekmiyor.. dunya ac susuz cocuklarla doluyken bu insanlar baska gezegende sozde yeni hayat kurma hayalleri satiyorlar insanlara... dunya daki butun sorunlari cozduk de baska gezegenler kaldi.. insanlarin inanc sistemlerini cokertip algi sistemleriyle oynamayo ne de guzel basariyorlar.. tonlarca yatirim yazik insanlar bu haldeyken asil amaciniz herhangi bir tehlikede kendi... kurtarmayi dusunmekten baska aciklamasi yok. bir de sozde inanlilardansaniz zaten armageddon savaslarinda diger gezegenleri oteki tarafa goturemeyecekseniz bilin istedim !
Elon elinde bir kaynak varmış zekice kullanmışsin. Şimdi biz fakirler olarak zaten başarmamiz çok zor. Senin onerilerini dinlesek de sen kadar şanslı olamicaz. Ama fakire umut vermeyi denemissin sağ ol yine de.