Elon Musk'ın Fabrika Açılışı ve Dansından Amazon'un Türkiye Yatırımına Günün Teknolojik Gelişmeleri (23 Mart)

23 Mart Çarşamba günü bilim ve teknoloji dünyasında öne çıkan, sosyal medyada paylaşılan gelişmeleri sizler için derledik.

1. 2018'de Türkiye'de de hizmete başlayan dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon, artan müşteri taleplerini karşılama hedefleri kapsamında yapacağı 100 milyon dolarlık yeni yatırımla Türkiye'ye ilk lojistik üssünü kuruyor. Bu yılın sonbaharında İstanbul’da hizmete girmesi ve ilk yılında ise binden fazla kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Detaylar:

E-Ticaret Devi Amazon 100 Milyon Dolarlık Yeni Yatırımla Türkiye'ye Lojistik Üssü Kuruyor!

2. ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Avrupa'daki ilk otomobil fabrikası Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarındaki Grünheide'de üretime başladı. Şirketin kurucusu Elon Musk, 'gigafactory' adını verdiği fabrikanın açılışını yaptı.

Detaylar:

Tesla Avrupa'daki İlk Fabrikasını Almanya'da Açtı: Burada Üretilenler Türkiye'ye de Gelecek!

3. Facebook’un Myanmar’daki Arakanlı Müslümanlara yönelik nefret söylemleri ve şiddet çağrılarını engelleyemediği ortaya çıktı.

Detaylar:

Facebook Nefret Söylemini Engelleyemedi! Soykırımdaki Rolü İçin Ağır Eleştirilerin Hedefi Oldu!

4. Yerli elektrikli otomobil Togg'un Bursa'daki Gemlik tesislerinin Temmuz 2020'de başlanan inşa çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Fabrikada son durum Togg'un sosyal medya hesaplarındaki video ile paylaşılırken, öte yandan gövde bölümüne yerleştirilen 160 robot da parçasız provalara başladı.

Detaylar:

Yerli Otomobil Togg Fabrikadan Son Durumu Paylaştı: Robotlar Provalara Başladı!

5. Elon Musk’ın kurucusu olduğu uzaydan uydular aracılığıyla internet sunan Starlink hizmetini kullananlar için kötü bir haber paylaşıldı: Zam...

Detaylar:

Elon Musk'ın Starlink Uydu İnterneti de Enflasyondan Etkilendi!

6. Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'nın Rus güçlerine karşı kullandığı Türkiye yapımı insansız hava araçları, dünya basınındaki gündemini koruyor.

Detaylar:

Bayraktar İHA'lar ABD Basınında: Ukrayna'nın Ucuz, Yavaş İHA'ları Rus Hedeflere Karşı Neden Bu Kadar Başarılı?

7. Apple’ın beş yıl önce tanıttığı popüler Apple Watch modelinin fişi çekiliyor.

Detaylar:

Popüler Apple Watch Modeli İçin Yolun Sonu Göründü!

8. Rusya, kısa bir süre önce Meta bünyesindeki dünyanın en popüler sosyal medya uygulamaları olan Instagram ile Facebook'u yasaklamıştı. Peki Rusya, Meta bünyesinde bulunan bir diğer 'dev' WhatsApp'a neden dokunmadı?

Detaylar:

Instagram ve Facebook'u Engelleyen Rusya WhatsApp'a Neden Dokunmadı?

9. Teknoloji devi Apple'ın geride bıraktığımız 2021 yılında tanıttığı mini takip cihazı AirTag, basit olarak kayıp eşyaların konumunu göstermeye yarıyan bir alet olarak gözükse de, barındırdığı teknoloji ve kullanım alanlarıyla dikkatleri çekmeyi başarıyor. Bu içeriğimizde AirTag'den bahsediyoruz.

Detaylar:

Sıradan Bir Konum Bulma Cihazından Daha Ötesi: Apple AirTag'le İlgili Bilmeniz Gereken 13 Şey

10. Google Play Store’dan yüz binlerce kullanıcı tarafından indirilen bir uygulamanın Facebook hesaplarını ele geçirdiği ve kullanıcı bilgilerini sızdırdığı ortaya çıktı.

Detaylar:

Google Play Store'da 100 Bin Kişi Tarafından İndirilen Uygulamanın Virüs Yaydığı Ortaya Çıktı!

11. ABD'nin Los Angeles kentinde kiraladığı elektrikli otomobil Tesla'yla yüksek hız yaparak 'uçan' sürücü aranıyor. Polis teşkilatı, sürücüye dair bilgi paylaşanlara 1000 dolarlık ödül teklif ediyor.

Detaylar:

Kiraladığı Tesla'yı Uçuran O Çılgın Sürücü Her Yerde Aranıyor

12. WhatsApp’ın çoklu cihaz desteği uzun süredir beta sürümde test ediliyordu. WhatsApp’ı tüm cihazlarda bağımsız olarak çalıştırmanıza imkan sağlayacak özelliğin yeni güncellemeyle Android ve iOS kullanıcılarına dağıtılacak.

Detaylar:

WhatsApp'ın 8 Aydır Test Edilen Özelliği Sonunda Android ve iOS'a Geliyor!

13. Türkiye'de açık madencilik yapılan kömür sahalarının güneş panelleriyle donatılmasıyla 6,9 milyon hanenin yıllık elektrik ihtiyacı karşılanabilecek. Güneş enerjisinden sağlanacak elektrik üretimiyle yıllık 12,4 milyon karbon emisyonunun önüne geçilebileceği tahmin ediliyor. Peki bu durum elektrik faturalarının düşmesini sağlayabilir mi?

Detaylar:

Kömür Madenleri Güneş Tarlasına Çevrilirse Elektrik Faturaları Düşer mi?

14. Pozitif gelişmelere hasret kaldığımız şu günlerde Diyarbakırlı lise öğrencilerinden güzel bir haber geldi. Diyarbakırlı 5 öğrencinin projesi NASA'nın düzenlediği yarışmada finale kaldı. NASA'nın habere konu olan yarışmasına 2 bin takımın katıldığı aktarıldı. Öğrenciler Nisan ayında ABD'ye gidecek!

Detaylar:

Kedi Dostu Proje NASA Finalinde: Diyarbakırlı Öğrenciler Nisan Ayında ABD Yolcusu!

15. Xiaomi 12 serisinin en yüksek donanımlı versiyonu Xiaomi 12 Ultra için tanıtım tarihi belli oldu. Çok yakında Xiaomi’nin amiral gemisi Xiaomi 12 Ultra’nın tanıtılması bekleniyor.

Detaylar:

Xiaomi 12 Serisinin Zirvesi Xiaomi 12 Ultra İçin Tanıtım Tarihi Sızdırıldı!

Bir önceki günün öne çıkanları:

Kar Kış Demeden Çalışacak Drone'dan WhatsApp'a Emojili Tepki Özelliğine Günün Teknolojik Gelişmeleri (22 Mart)

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi