Verdiği röportajda Musk, yapay zekânın yanı sıra uzay yolculukları üzerine çalışan şirketi SpaceX üzerine görüşlerini de paylaşıyor. SpaceX'in bu başarısızlığından duyduğu korkuyu da gizlemiyor.
Kendisi bir girişimci ve yenilikçi olarak cesareti ve sorunlar karşısında mücadeleciliği ile bilinse de Musk, 'Ben aslında çok güçlü bir korku hissine kapıldığımı düşünüyorum', diyor.
Ayrıca gelecekte teknoloji ve bilimi etkileyecek yeni dâhilerin çoğunlukla akademiden geleceği görüşüne ise katılmadığını belirtiyor Musk:
'Doktora sahibi olmak çoğunlukla yararlı değil, evet biraz yararlı ama çoğunlukla değil.'
Elon Musk bağnaz insanlar yok olmadıkça, dinler insanlar üzerinde bu kadar adi bir şekilde kullanılması bitmedikçe, insanlar cahilliğini üzerinden atamadıkça fikirlerin bu dünyaya fazla be dostum. Korkmalısın çünkü mekik fırlatışını kaç kez yapmış adamların daha fırlatma rampasında patlayan bir mekikle ilgili tek bir açıklama olabilir. Büyük firmaların sabotajı. Sen eğer elektrikli araçlar ile (Tesla) petrol zenginlerini ve araba zenginlerini, spacex ile nasa ve diğer özel uzay şirketleri gibi devlet desteğiyle tonla para cukkalayan adamları geçmeye daha bu kadar erken çalışırsan onlarda ellerinde ki güçle seni korkutmaya yıldırmaya çalışır. Bütün insanların zeki ve mantıklı olduğu bir dünyayı sence hangi ülkenin başkanı ve kapitalist lider ister kendine hiç sordun mu? Bu dünyada salak insanlar sayesinde zeki insanlar zevk içinde yaşıyor. Çok cesur fikirlerin var fakat insanlar bu görüşlerini benimseyecek kadar paraya doymadı.
yapay zeka imkansızdır, bir hayaldir, bu yüzden korkmaya gerek yok, çünkü bilinç beynin içinde değildir, ruhtadır. Beyinden makineye aktarabileceği belki hafızalardır. Bilinç veya zeka transferi yapılamaz. İnsansı anılar, farklı bir karakter profili yapılabilir. Yapay zeka denilen şey bilgisayarın diğer bilgisayarları hatta insanları ve kendi kendini yönetmesidir ama bunların hepsi yazılım sayesinde olur, düşündüğü için değil. Yazılımı ana sisteme eklemesi yeterli olur. Makineler düşünemezler, bilgisayarlar düşünemez.
insan beyni moduler yapida calisan cok esnek bir sistem. biz her ne kadar kendimizi, bilincimizi tek bir yapi gibi algilasakda bu tamamen beynin cok farkli bolumlerinin birbirleriyle mukemmel esgudumunden kaynaklanan bir yanilsamadir. en basit ornekden bazen dusundugunuz sey ile soylediginiz sey cok farkli olabiliyor. bu nadirde olsa beynin farkli bolumlerinin farkli dusunmesinden kaynaklanan bir durum. yani beynin yapay zeka ile sinirsel baglantisini saglayip, yapay zekayi beynin bir modulu gibi kullanmak teoride gayet mumkun. nasilki 3x5 dediginde siz bunun hesaplamasini detayli dusunmuyorsaniz, bir anda akliniza 15 cevabi otomatik geliyorsa, karmasik bir difransiyel denklemin laplace donusumude bir anda akliniza siz bulmussunuz gibi gelebilir. tabi birde bunun wikipedia ve google veri tabanina tam entegrasyonu var. ortalama bir insani tanrisal bir zekaya ulastirabilir.