Elon Musk da Tepki Göstermişti: CNN'in Suriyeli Tutsak Haberi Kurgu muydu?

Beşar Esad'ın rejiminin düşmesinin ardından Suriye'de muhalifler kontrolü ele geçirdi. Binlerce tutsağın bulunduğu, sayısız işkencenin uygulandığı Sednaya Hapishanesi ise dünyanın gündemine geldi. ABD merkezli yayın kuruluşu CNN de Şam'daki hapishanelere giden ekiplerden biri oldu. Şam'daki bir hapishanede  bulunan tutsağın CNN ekibi tarafından kurtarıldığı anlar haberleştirildi. 

Gelen tepkiler üzerine CNN haber hakkında inceleme başlattı.

Suriye'de devrik lider Esad karşıtı binlerce kişinin, korkunç hapishanelerde türlü işkencelere maruz kaldığı ortaya çıktı.

Başta Sednaya Hapishanesi olmak üzere Başkent Şam'daki birçok hapishanenin korkunç yüzü ortaya çıktı. Bu hapishanelerde binlerce kişinin can verdiği, susuzluk ve açlıkla mücadele edildiği görüldü.

ABD merkezli yayın kuruluşu CNN, Şam'da bulunan bir hapishaneye gitti. CNN, bu hapishanede bir tutsağa ulaştığı ve onu özgürlüğe kavuşturduğu anları paylaştı.

12 Aralık'ta CNN tarafından 'CNN, Suriyeli mahkumun Esed rejiminin zorla alıkoyduğu yerden serbest bırakılma anına tanıklık etti' haberi yayınlandı.

Haberin videosunda, CNN muhabiri Clarissa Ward ve kameramanın hapishanenin bir hücresinde tesadüfen bir tutsağa denk geldiği aktarıldı.

Tutsağın Humuslu Adel Gharbal adında bir erkek olduğu aktarıldı. Battaniye altında bulunan tutsağa önce su verildi, daha sonra yavaş adımlarla dışarı çıkarıldı.

Üç ay önce tutuklandığını söyleyen Gharbal'ın videosu, gündeme bomba gibi düştü. Birçok kullanıcı ise bu videonun kurgu olabileceğine dikkat çekmişti.

Clarissa Ward ve ekibi, tutsağın kimliğini tam olarak teyit etmedikleri için eleştirildi.

T24'ün aktardığına göre, AA’ya konuşan CNN sözcüsü ‘mahkumun söylediklerini olduğu gibi aktardıklarını’ belirterek inceleme başlattıklarını duyurdu.

“O gün haberimizde yer alan hapishane binasını ziyaret etme planımızdan CNN ekibinden başka kimsenin haberi yoktu. Olaylar videoda göründüğü şekilde gelişti.

Haberde yer alan mahkumun serbest bırakılmasına karar veren kişi Suriyeli bir muhalifti. Mahkumun söyledikleri dahil her şeyi olduğu gibi aktardık.

Ardından kişinin geçmişini araştırmaya başladık ve sahte bir kimlik vermiş olabileceğinin farkındayız. Bu konuyu araştırmaya devam ediyoruz.”

New York Post ise bu kişinin aslında Esad rejiminin bir destekçisi olduğunu iddia etti.

twitter.com

Bu paylaşımı alıntılayan ve medyanın sözüne güvenilmemesi gerektiğini sık sık belirten X'in sahibi Elon Musk, yalnızca ünlem işaretiyle tepkisini gösterdi.

twitter.com
Sednaya Hapishanesi'ne Giden AFAD Ekipleri Hapishane İçerisinden Paylaştı
Rus Komutan İgor Kirillov Scooter’a Gizlenen Bomba İle Öldürüldü

Popüler İçerikler

"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
Cübbeli Ahmet Çakarlı Araçla Geldiği Etkinlikte Şeriatı Savundu: Skandal Sözlere Tepki Yağdı!
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
YORUMLAR
17.12.2024

Çoğu haber gibi bu da düzmece. Bu şeref timsalleri Suriye'ye demokrasi barış gelmiş gibi gösterip katil cihatçıları ılımlı yansıtmaya çalışırlarken şu an yapılan sivil katliamlarını, htş militanlarının yerleşmesi için evlerine el konulan insanların haberlerini yapmazlar. 135 milyar dolar bir para varmışta, Esad hapishaneleri varmışta sanırsın o hapishanelerde askerlerimizin ve vatandaşlarımızın da katili Işid militanları yerine sıradan halk alıkonuyormuş. İsrail aparatları.

17.12.2024

elon musk denen küreselci şeytanı mı referans alıyorsunuz

17.12.2024

En önemli kısmı yazmamışsınız, adam Newyork posta göre tutsak değil işkenceciymiş.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ