Elon Musk Bu Kez de Twitter ile Twitch'e Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Biliyorsunuz, Elon Musk geçtiğimiz aylarda Twitter'ı satın alarak sosyal medya platformunun yeni patronu oldu.

Neredeyse koltuğa oturur oturmaz bir işten çıkarma dalgası başlatan Musk bu esnada 'bozuk değilse düzeltme' sözünü de kulak arkası ederek platformu kurcalamaya başladı. E tabi sözü haklı ve kullanıcıları ise çileden çıkartır biçimde pek çok değişiklik meydana geldi. Kullanıcı fotoğraflarını Doge Coin logosu yapmaktan mavi tikleri ücretlendirmeye kadar pek çok sansasyona imza atan Musk'ın gelecek planları arasında görünüşe göre Twitter'ı yayıncı dostu bir platform yapmak da var.

Yayıncılık dendiği an akla gelen ilk platform ise elbette Twitch.

Özellikle oyun yayınlarıyla öne çıksa da kullanıcıların sohbetten modaya, güzel sanatlardan bilimsel programlara kadar geniş bir pencerede yayın yapabildikleri platform bir süredir gerek reklam politikaları, gerekse de yayıncıların ücretlendirmelerden yapılan kesintilerle gündemde. Twitch yayıncılara gelen bağış ve abonelik ücretlerinden ciddi kesintiler yapıyor. Yurt dışındaki pek çok ünlü yayıncı ise çareyi yükselişte olan Kick platformuna geçmekte buldular.

Bir kullanıcı da Twitch'in kullanıcıların lehine işleyen politikalarından bahseden bir tweeti alıntılayarak Twitter'ın Spaces özelliği ile yayınların harika uyuşacağından bahsetti.

Bu gönderinin altına "Twitch Twitter tarafından bozguna uğratılmak için yalvarıyor" yorumuna ise Musk "Peki, tamam yapacağız" şeklinde yanıt verince ortalık karıştı!

Oyun dünyasıyla içli dışlı olduğunu bildiğimiz Musk bunun yanında Twitch yayınlarına da konuk olmaktan geri durmuyor. Daha öncesinde de Twitter'ı yayıncı dostu bir yer yapmakla ilgili açıklamalarda bulunmuş olan Musk'ın bu tweeti Twitter için gelecek planlarından bir ipucu bıraktı.

Twitter Twitch'e nasıl rakip olacak bunu hep birlikte göreceğiz.

Bildiğiniz gibi Facebook ve YouTube gibi meceralar da bünyelerine oyun yayını yapan yayıncıları katıp bu yola girmişlerdi. Twitter da onların izlediği gibi bir yol mu izleyecek yoksa farklı bir atılım mı göreceğiz şimdilik merak konusu.

İlginizi Çekebilir

Film Gibi Oyunlar Yapan Hideo Kojima'nın Hayatı Belgesel Oluyor
Steam'de Haftanın En Çok Satanları Belli Oldu: Dayak Başlasın!
Bir Hayran Tarafından Valorant Tarzıyla Yeniden Yaratılan Pokemon Açılışını Görmelisiniz

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"