Elon Musk, Amerikan Süpürgesi Tweetiyle Rus Uzay Ajansı Başkanını Tiye Aldı!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali dünya çapında krize neden olurken uzayda da tartışmalar başlamıştı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Rusya olmadan yola devam etmesi üzerine bazı fikirler ortaya atılmıştı. Şimdi de Rus Uzay Ajansı Başkanı Dmitry Rogozin, ABD’ye roket motoru satmayacaklarını ve “Harry Potter’ın süpürgesiyle” uçmaları gerektiğini söyledi. Ancak bu açıklamaya SpaceX’in CEO’su Elon Musk’tan alaycı bir cevap geldi.

Rogozin'in "süpürgeyle uçsunlar" açıklamasına Elon Musk, 47 adet Starlink uydusu fırlatışıyla cevap verdi.

Musk’ın uzay şirketi SpaceX, Rogozin’in Rusya’ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle roket motorlarını ABD’ye teslim etmeyeceklerini açıkladı. ABD’nin uçmak için süpürge kullanabileceğini söylemesinden birkaç saat sonra 47 yeni Starlink uydusunu fırlattı.

Rus uzay şefinin açıklamasından rahatsız olan Musk ise SpaceX’in son fırlatışının yer aldığı tweet’e dört ABD bayrağı emojisi ekleyerek “Amerikan Süpürgesi” şeklinde yanıt verdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Rus uzay ajansı, diğer büyük uzay ajanslarıyla bağlarını koparmaya başladı.

Roscosmos son olarak Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Rusya bölmesinde yapılması planlanan ortak deneyler için Almanya ile iş birliğini sonlandırdığını duyurdu.

Almanya dışında Rusya, hem ABD hem de Avrupa ülkeleri tarafından uygulanan yaptırımlara misilleme olarak NASA ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile olan projelerini askıya aldığını açıkladı.

İlginizi çekebilir:

Ukrayna’nın Daha Önce Verdiği Sözleri Tutmakta Gerçekten Zorlanan Elon Musk’ın Yardımına İhtiyacı Var mı?
Elon Musk'ın Uydudan İnternet Projesi Starlink'i Aktif Hale Getirdiği Ukrayna'da İnternetin Hızı Nasıl?

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
05.03.2022

Muhtemelen kendileri de farkında ama bj yaptırımların ileriye dönük rusyaya çok yardımı dokunacak. Tamamen kendisini dış dünyadan izole etmiş, ekonomik olarak tamamen bağımsız, ithalata ihtiyacı kalmamış bir rusya ilerde dünyanın başına daha büyük sorunlar açabilir.

05.03.2022

rusyanin mevcut ekonomik ve endustriyel kapasitesini bilmeden yapilmis bir yorum. rusya teknoloji ve endustri olarak batinin cok gerisinde kalmis durumda ve her gecen gun dahada geriye dusuyor. ekonomik olarak tamamen cikarilan dogal kaynaklara bagimli kalmis durumda. dogal kaynaklari satip karsiliginda makina ve teknolojik urunlerini batidan aliyor. batidan makina ithalati olmadan 90nm nin altinda chip uretebilecek teknolojisi bile yok. rusyada bu teknolojileri uretebilecek ne ozel sektor nede ozgur rekabet ortami mevcut. rusyanin bu kadar saldirganlasmasinin ana nedenide bu, dunyanin geri kalanindan hizla geri kalmasi elinde sovyet mirasi askeri teknoloji ve nukleer silahlar disinda pek bir gucun kalmamis olmasi.

06.03.2022

yigidi oldur hakkini ver yada bati versiyonu ile sezarin hakki sezara. rus kapali sistem motorlari cok basarilidir. amerika bu motorlardan cok sayida satin aldi, hatta bir ara bagimli hale geldi. spacex de ilk zamanlarinda bu motorlar icin rusya ile isbirligi kurdu ama su asamada spacex tamamen kendi tasarimi motorlari kullaniyor. rusyaya bu konduna bir bagimliliklari yok. rusya teknolojik olarak o kadar geriye dusmus o kadar ezik kalmis durumdaki bu alandaki basarilarini one cikararak kendini ve halkini avutma derdinde.

05.03.2022

Ya niye tv'lerde yeterince komedi programı yok diye hayıflanıyordum , gerek kalmadı , 7/24 canlı komedi programı.

06.03.2022

?!? Yanlış adres sanırsam...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ