Elmaseverler İçin Yılın Beklenen Günü! iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max Modelleri Tanıtıldı, Türkiye Fiyatları Ne Olacak?

Her yıl aynı vakitlere denk gelen ve sadece marka takipçilerini değil hemen herkesi meraklandıran Apple lansmanı bize yeni oyuncaklarımızı getirdi.

Lansman öncesi neler olmuştu? Yeni iPhone için sızan bilgileri irdelemiştik. 👇

Yeni iPhone'un Tanıtım ve Çıkış Tarihi Açıklandı! İşte iPhone 11'in Yeni Özellikleri, Fiyatı ve Tasarımı

İlk yenilik: iPad ve iPhone'lar artık aynı işletim sistemini kullanmayacak. iPadOS, iPad deneyimini yeniden tanımlayacak.

Daha büyük ekranda yapılacak işler de farklı bir biçime girdiği için imkanların ve kullanım tarzının da değişmesiyle iPad'e gösterilen ilgi de artacak gibi görünüyor. 

iPad cephesindeki tek gelişme işletim sistemi de değil.

7. jenerasyon iPad de tanıtıldı.

Yeni iPad daha gelişmiş bir yapıda, daha uzun şarj süresi sunacak. Ayrıca yeni iPad ile birlikte klavye ekranın herhangi bir kısmında, bazen kare bazen dikdörtgen biçiminde kullanılabilecek. Kullanışlılık açısından büyük bir gelişme olacak.

ABD satış fiyatı 329 dolardan başlayacak, ülkemizde 2500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını tahmin edebiliriz.

Apple Watch, 5. nesliyle karşımızda!

Bu yeni nesilde saatin ekranı sürekli açık olacak, yani telefon ekranı gibi kararıp bildirim geldiğinde yahut açma tuşuna bakıldığında aktifleşmeyecek. Tıpkı kolumuzdaki saatler gibi, ekranı sürekli hazırda olacak.

Bunun yanında bataryası tüm gün bize eşlik edecek şekilde güncellendi. 

Yeni nesil Apple Watch, pusulaya, eğimi, koordinatları gösteren yeni bir özellikle geliyor. Bunun yanında uluslararası acil arama yapabilecek farklı bir güncelleme de hayata geçirildi. Doğa tutkunları için iyi haber.

5 ayrı renk seçeceği, Apple Watch bekleyenler için renkli bir haber.

Tabii su geçirmezliğin iyiden iyiye artırıldığından da bahsetmek gerekiyor. Artık Apple Watch'unuzla havuza girseniz bile hiçbir şey olmayacak. Deniz için bir yorum yapamıyoruz.

Fiyat ABD için 399 dolardan başlıyor, Türkiye'de GPS'li modeli satışa sunulur mu bilmiyoruz fakat olası bir durumda başlangıç fiyatı 3000 iira civarı olacaktır.

Ve beklenen an, 6 yeni renk ve 6.1" ekranıyla iPhone 11!

İki kameranın ilki 12 MP, geniş açılı. Diğeri ise ultra geniş açılı çekimler için tasarlandı.

Yeni kamera neler yapabiliyor? Hep birlikte görelim 👇

Yeni ultra geniş kamerayla fizik kuralları esniyor, tahmin edilemeyen açılarda fotoğraflar çekilebilecek.

Akıllı HDR özelliğiyle fotoğraflar çekildiği anda yapay zeka yardımıyla güncellenecek ve bir fotoğrafçının elinden çıkmış gibi olacak. Bunun yanında mobil telefonların kabusu gece modu da devrimsel bir yeniliğe kavuştu.

Gerçekten etkileyici! 👇

Kamera, video kayıtları için de yeniden tasarlandı. 4K videolar 60 kare çekime olanak sağlıyor, videolar otomatik olarak stabilize ediyor. Tıpkı bir sabitleyici kullanılmış gibi videolar ortaya çıkabilecek, mobil telefonuyla film çekmek isteyenlerin sesi duyulmuş!

Bu yeni güncellemelerle gelmiş geçmiş en kaliteli kamera da iPhone 11'de olacak.

Bu kameraya ek olarak A13 Bionic çipiyle iPhone 11 aynı zamanda en güçlü CPU'ya sahip telefon olacak.

Yeni çiple görüntü işleme yetenekleri de bu 'enler' arasında.

Tüm bunlar için gereken batarya gücü de artmalıydı, öyle de oldu. iPhone 11, rakipleri arasında lider olan iPhone XR'dan 1 saat daha uzun batarya ömrüne sahip. 

iPhone 11'in belki de en beklenmedik özelliği, sağlamlığı. Artırılmış sağlamlığıyla düşme durumlarında en iyi sonucu vereceği iddia ediliyor, olası Türkiye fiyatı düşünüldüğünde bu özelliğe en çok biz sevineceğiz.

Beklenen soru, yeni iPhone 11'in fiyatı ne olacak?

ABD fiyatı 699 dolar, Türkiye için tahminlerimiz en iyi ihtimalle 9 bin liradan başlayacağı üzerine.

Yepyeni bir telefon: iPhone 11 Pro, gelmiş geçmiş en büyük vaade sahip mobil telefon olacak.

Pro ne anlama geliyor?

En detaylı tasarıma sahip iPhone olması, Süper Retina XDR ekranı ve özel ses altyapısı onu diğer tüm modellerden ayırıyor. Ayrıca 6.5' ve 5.8' modeller olarak satışa sunulacak.

iPhone 11 Pro da iPhone 11 gibi A13 Bionic çipe sahip.

Bu yeni çip, saniyede 1 trilyon işlem gerçekleştirebilecek kadar güçlü olacak, bunun yanında makine öğrenmesiyle her şey çok daha hızlı olacak. Bazen biz daha düşünmeden çoğu şey alışkanlıklarımızı temel alarak hayata geçebilecek.

Tüm bu yüksek güç aslında gündelik işler için uzun şarj süreleri de sağlayacak. iPhone XS'e kıyasla iPhone 11 Pro'nun yaklaşık 4 saat daha uzun batarya ömrü olacak.

iPhone 11'de yer alan geniş ve ultra geniş kameraların yanında 'telefoto kamera' sayesinde profesyonel fotoğraf makinelerinin yeri dolacak gibi görünüyor.

iPhone 11 Pro, video konusunda da fazlasıyla iddialı. Çekim esnasında ışık ve gölge ayarları yapılabilmesi bir yana sadece iPhone 11 Pro'da yapılan düzenlemelerle sinematik videolar ortaya çıkabiliyor, heyecan verici!

Bir ilk olarak, ses için de artık zoom özelliği var. Uzaktaki kişilerin sesleri için iyileştirilmiş bir mikrofon yakınlaştırma uygulaması kullanılıyor.

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max fiyatları ne olacak? Yanıtı burada. 👇

Türkiye fiyatları için iPhone 11 Pro 13.000, iPhone 11 Pro Max ise 15.000 lira civarından başlayan fiyatlarla satılacak diye tahmin ediyoruz.

Peki siz yeni iPhone modelleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan AK Partili Şebnem Bursalı'ya İğneleyici Yazı: "Istakoz Kuru Yenmez, Şarap Ne İçtiler Acaba?"
Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
YORUMLAR
10.09.2019

adamlar 700 dolar verip son modeli rahat rahat alıyor bizde ürünün kendisinden fazla vergi veriyoruz coğrafya kadar kötü bir kader yok amk dünyasın da

10.09.2019

Ya herşeyi geçtim aylık 25 dolara bu telefona sahip olabiliyorlar çok komik değil mi 😂😂 türkiyede 25 tl ye doğru düzgün market alışverişi bile yapamazsın... sad but true

10.09.2019

normal bir işte çalışan biri maaşın 3 4 te biri ile bu teli alabiliyor bizde de maaşın 4 katı ile alamıyor aradaki refah farkını görüyorsunuz dimi

Pasif Kullanıcı
10.09.2019

Avrupa kıskanıyor ağa :D Ben ingilteredeki maaşımla en pahalı apple'dan (max pro 512 gb) 4 tane alabiliyorum ama avrupa ve ameriga bizi kıskaniyeahh :)))

10.09.2019

Elle tutulur hiçbir yenilik göremedim bu lansmanda. Arkada 1 tane daha kamera eklemişler ve ocak gibi olmuş al yemek pişir.. Evirip çevirip aynı şeyleri anlattılar. Ultra geniş açılı kamera koyduğunuzu cümle alem anlamıştır heralde.. Ne ios13 tanıtıldı ne watchos6. Ayrıca yeni bir ipad tanıttınız aynı ipadi almışsınız yenileyip önümüze koydunuz.. Hayatımda bu kadar berbat bir apple lansmanı izlememiştim.

10.09.2019

sen olsan ne yapardin birader, bir telefona ne gibi bir yenilik eklerdin mesela?

TÜM YORUMLARI OKU (76)