Elmalı Kurabiye Tarifi

MALZEMELER

- 4 adet elma

- 1 çay bardağı ceviz içi

- 4 yemek kaşığı toz şeker

- 1 çay kaşığı tarçın

-  Pudra şekeri

HAMUR MALZEMELERİ

- 125 gram margarin(yarım paket)

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 1 tane yumurta

- Alabildiğine un

- 0,05(yarım) su bardağı yoğurt

- Çok az tuz

YAPILIŞI

Elmaları soyup rendeleyin. Bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın. Tarçın ve ceviz içini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin.

Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba koyup  karıştırın. Biraz  un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin. İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu düz bir zemine yayarak açın. Ardından kare parçalar kesin. Her bir kare parçayı çapraz şekle getirip, taşmayacak şekilde elmalı kurabiyenin iç malzemesinden ekleyin ve rulo halinde sarın.

Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri ve isteğe göre tarçın ekin. Ve kurabiyeler hazır.

NOT:  8 Kişiliktir.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı