Elif Eda Güneş Kimdir, Kaç Yaşında? Elif Eda Güneş Neden Gündemde?

Küçük yaşta tasarladığı Mars keşif aracı ile ismini duyuran Elif Eda Güneş, yeniden gündemde. Sosyal medyadan bir fotoğraf paylaşan Elif Eda Güneş, CHP’ye katıldığını duyurdu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından rozeti takılan Elif Eda Güneş’in hayatı merak ediliyor. Peki, Elif Eda Güneş kimdir, kaç yaşındadır? Elif Eda Güneş neden gündem? İşte genç yaşında büyük başarılara imza atan Elif Eda Güneş’in hayatı…

Yozgat'ta doğan ve Mars'a gönderilen keşif aracını tasarlayan şirketin yarışmasına proje göndermesiyle, köy okullarına ‘Kelebek Etkisi’ adında proje hazırlamasıyla adından söz ettiren 20 yaşındaki Elif Eda Güneş, bir sosyal medya paylaşımında bulunarak CHP'ye katıldığını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine rozet taktığı fotoğrafı paylaşan Güneş, “Sizlere paylaşmaktan gurur duyduğum bir haber vermek istiyorum” diyerek yazılı açıklamada bulundu.

Elif Eda Güneş Kimdir?

Elif Eda Güneş 2001 yılında Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Curali köyünde doğdu.

Yozgat'ın Çayıralan ilçesindeki bir köyde dünyaya gelen Elif Eda Güneş, 15 yaşındayken kağıt ve kalemle kodlamayı öğrendi... Hazırladığı proje ile Mars'a gönderilen keşif aracını tasarlayan şirketin yarışmasına katılan Güneş, Ancha Space Uzay Teknolojileri ekibine dahil olmaya hak kazandı. 

Kendi imkanıyla yazılım geliştiren Elif Eda Güneş, köy köy gezip, çocuklara bilim ve teknoloji konusunda eğitim vermesiyle de gündeme gelmişti.

Daha sonra Kayseri'de teknoparkta bir bilişim şirketinde işe başlayan Eda şimdilerde Onkoloji alanında çalışmalar yapıyor. Onkolojiye ilgisi ise küçük yaşlarda kendisine yanlışlıkla lösemi teşhisinin konması ve ailesinin bu nedenle büyük bir korku yaşamasından geliyor.

Eda şimdilerde matematik ve yapay zeka alanında kendini geliştirmek istediğini söylüyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

İnternetin Olmadığı Köyden, Mars Aracı Ekibine Uzanan Bir Başarı Öyküsü: 19 Yaşındaki Elif Eda Güneş ile Tanışın!

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi