Elektrik Zamları Esnafa Bunu da Yaptırdı: Soğuk Kola 20, Dışarıdan Alınan 15 TL

Artan elektrik faturaları sonrası meydana gelen trajikomik uygulamalardan birisi de soğuk kola ile dışardan verilen kola arasındaki fark oldu. Markette asılan fiyatlara göre soğuk kola 5 TL daha fazlaya satılıyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Yılbaşı zamlarının ardından oluşan elektrik faturalarındaki astronomik artış sonrası esnafın birçok dikkat çekici farklı uygulaması oldu. Faturalardaki yükselişle beraber kafelerde ısıtıcı ücreti gibi pek çok  uygulama da hayata geçti.

Bunlara bir yenisi de kola satışında oldu. Bazı market ve bakkallarda dolapta satılan soğuk kola ile dışardan verilen kola arasında fiyat farkı olduğu görüldü. Bir markette asılan ilana göre soğuk kola 20 TL iken dışarıdan verilen kolanın fiyatı 15 TL oldu.

İlginizi çekebilir 👇

Abi Bizim Masayı Yarım Saat Uzat! Bir Kafede Saatlik Ücret İstenen Isıtıcı Twittercıların Diline Düştü

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
17.02.2022

Avrupa bizi kıskanıyor diyorlardı bizim onları kıskandığımız çıktı ortaya, Avrupanın bir çok bölgesinde böyle bir satış düzeni vardı zaten. Onlar enerji tasarrufu için biz de aç kalmamak için yapıyoruz, tek fark bu.

17.02.2022

Artık marketler klima çalışıyor diye müşteriden ayak bastı parası almaya başlayacak.... .... 😠🤪😡

17.02.2022

Ekonomiden anlamadığınız ne kadar belli. Ne kadar cahilsiniz. Buna pazar segmentasyonu denir. Fakirlerde alabilsin diye ucuz versiyonu üretilir. Düşünün ülkenin fakiri bile nasıl zenginse 1 litre içeceğin ucuz versiyonuna 15 tl para verebiliyor. Hala gelmiş burada bidi bidir. Değiniz gibi bu ülkede ekonomik kriz olsa halk ayaklanır, bak Fransa'ya yakıt azıcık arttı insanlar ayaklandı yolları tıkadı. Bizde yakıt 2 katına çıktı 1-2 ayda kimsenin sesi çıkmadı. Neden para var herkeste. Yakıtı alabiliyor. Sonra Avrupalının mercedes'e bindiği paraya biz 2. el forda biniyoruz. Neden para var. Yoksa bunca insan salak mı da gidip sıfır parasına 2. el araba allıyor. Keriz mi de köpek bağlasan durulmayacak evlere 2000 lira kira veriyor. Ekonomi uçuyor, uçuyor

TÜM YORUMLARI OKU (11)