Elektrik Faturalarına Büyük Bir Zam Geliyor! Elektrik Faturalarına Ne Kadar Zam Gelecek?

Elektrik faturalarından TRT payının kaldırılması vatandaşları sevindiren bir haber olmuştu. İçinde bulunduğumuz günlerde peş peşe gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Enerji kulislerinde dönen iddialar doğrultusunda yeni yıla girildikten sonra, 2022 yılı itibariyle elektrik faturalarında %20-%65 oranları arasında bir zam beklentisi bulunmakta. İşte detaylar...

Yeni yıl zam haberlerini beraberinde getiriyor. Maaşlara gelen zamların vatandaşları sevindirmesinin yanı sıra, benzin, tekel, gıda ürünleri gibi pek çok şeyin de zamlanması dikkatlerden kaçmıyor. 2022 Ocak ayı itibariyle elektrik faturalarına da zam geleceği iddiaları ortaya çıkmaya başladı. Peki elektrik faturalarına zam gelecek mi? Elektrik faturalarına ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...

Elektriğe Zam Geliyor

1 Ocak 2022 itibariyle “kademeli tarife”ye geçilecek elektrik faturalarına dair zam oranlarıyla ilgili enerji kulislerinde %20 ile %65 oranları arasında bir zam beklendiği belirtiliyor. Milli Gazete'de yer alan bir habere göre sektör kaynakları, elektrikte oluşan maliyetler dolayısıyla zam gelmesinin çok yüksek bir ihtimal olduğu iddia ediliyor. Enerji kulislerinde 1 Ocak’ta, 150 kilovatsaate kadar olan tarifeye yüzde 20 ile yüzde 35, 150 kilovatsaat üzerine de yüzde 50 ile yüzde 65 aralığında zam yapılabileceği hakkında konuşulduğu belirtiliyor.

Elektrik ve Doğal Gaz Zamları Hakkında Bilgi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 30 Aralık Perşembe günü yılın son olağan toplantısını yapacak. Kaynaklardan gelen diğer bilgiler doğrultusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a elektrik ve doğal gaza yapılacak zam hakkında brifing vermesi bekleniyor.

Çift Haneli Zam Beklentisi

Aynı zamanda habere bakıldığında elektrik dağıtım şirketlerinin üst yöneticileri ve patronlarının, Bakan Dönmez’le bir araya geldiği iddia edildi. Sattıkları elektrik fiyatı arasındaki farka işaret eden sektör temsilcilerinin, “Abonelere, 65 kuruşa sattığımız elektriği piyasadan 1 TL 10 kuruşa alıyoruz' diyerek bu yükün taşınamaz olduğu mesajını verip çift haneli zam beklentisi olduğu iddia edildi.

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış