Elektrik Akımına Kapılıp Ellerini ve Ayağını Kaybeden Furkan, Protez İçin Yardım Bekliyor

Adana'da yüksek gerilim hattının tellerine takılan uçurtmayı almak isterken elektrik akımına kapılarak 2 elini ve 1 bacağını kaybeden 14 yaşındaki Furkan Dal, 1 milyon 60 bin TL maliyeti olan protez için yardım bekliyor.

Adana'da yüksek gerilim hattının tellerine takılan uçurtmasını, alüminyum çubukla kurtarmaya çalışırken elektrik akımına kapılıp 2 kolu dirsek altından, 1 bacağı ise diz üstünden kesilen Furkan Dal, 1 milyon 60 bin TL maliyeti olan protez için yardım istedi.

Merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi'nde 7 Şubat günü arkadaşının evlerinin damında oyun oynayan Furkan Dal'ın uçurtması, mahalle arasından geçen yüksek gerilim hattına takıldı.

Uçurtmayı almak için kendi evlerinin damına çıkan Dal, yerde bulduğu alüminyum demiri tellere uzatınca elektrik akımına kapıldı. Arkadaşının yardım çağrıları üzerine Dal'ın kuzeni, ayağıyla tekme atarak akımdan kurtardı. Yere yığılan Dal, çağrılan ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Dal'ın 2 kolu dirsek altından, 1 bacağı ise diz üstünden kesildi. Tedavinin ardından protez kol ve bacak arayışına giren aile, 1 milyon 60 bin TL masrafla karşılaştı.

"Ellerime kavuşmak istiyorum"

Furkan Dal, daha önce de uçurtmasının tellere takıldığını, ancak ilk kez böyle bir şey yaptığını anlattı. Tek istediğinin yürümek olduğunu kaydeden Dal, “Arkadaşlarımla beraber yürümek istiyorum. Ellerime kavuşmak istiyorum. Devletimizden yardım istiyorum. Yardım gelene kadar bekleyeceğim” dedi.

Furkan’ın annesi Züleya Dal, eşi Velit Dal’ı 2009 yılında trafik kazasında kaybettiğini ve 7 çocuğuyla akrabaları sayesinde geçindiklerini belirterek, protezlerin karşılanması için devletten ve hayırseverlerden yardım istedi.

Popüler İçerikler

Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz'le Hüngür Hüngür Ağladığı Sahneyi Açıkladı!
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
YORUMLAR
07.04.2021

Abi çok zor bir durum, Allah yardımcısı olsun. Bu ara çok sıklaştı sanırım bu durum. Geçen Aydın'da 18 yaşındaki bir genç için de para toplanıyordu. Yüzlerce milyarder var sadece paralarının haftalık faiziyle bu çocuğun hayatını yaşanabilir hale getirirler. Ama onlar anca sevgililerine instagram storysi çeksin diye ülke ülke gezdiriyorlar.

07.04.2021

Ah be kardeşim. Çocuklara bir şey olunca ben dayanamıyorum yaa. Umarım hayatında bir sıkıntı çekmeden, hep mutlu olursun. Yeniden hayat sana güler ve ömründe nice güzellikler seni bulur. Çok çok geçmiş olsun.

07.04.2021

parası olup da şu çocuğa yardım etmeyenler de belalarını bulsunlar

TÜM YORUMLARI OKU (10)