Depremin 10. Gününde Elazığ da Afet Bölgesi İlan Edildi

Partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Elazığ'ın da afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik, konuşmasında şunları söyledi: "10 il olarak zikrediyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından afet bölgesinden etkilenen 11'inci il olarak değerlendirilecektir.''

Fahrettin Altun'dan Kılıçdaroğlu'na: 'İlkokul Çağı Sokak Mizahı'
Canlı Yayında İsyan Eden Sağlık Çalışanının Evine Polis Gönderildi

Popüler İçerikler

Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
15.02.2023

Bu Elazığ ne alaka diyen beyin fukaralarının ne coğrafya bilgisi var ne de gündem takip ediyorlar. Bakın gerizekalılar, Elazığ Malatya arası 45dakika. Elazığ konum olarak afet bölgesi ilan edilen Malatya ile Diyarbakır’ın ortasında. Elazığ’daki ağır hasarlı bina sayısı depremden etkilenen 10 il olarak yazılmış olan illerin birkaçından fazla. Elazığ 3 yıl önce yaşadığı büyük depremden sonra ağır hasarlı konutlar yıkıldığı için sadece yıkım çok olmadı. Neyse ki olmadı da bölgenin sığınma merkezi oldu ve ciddi göç alıyor. Bu göçün de krize dönmemesi için afet bölgesine dahil edilmesi zaten gerekiyordu. Asıl soru neden bu kadar geç ilan edildi olmalı.

15.02.2023

Ayrıca İzmir depreminde İzmir’in afet bölgesi ilan edilmemiş olması konuyla alakasız ama unutulmaması gereken diğer büyük yanlış. Tıpkı Elazığ’da 2020 yılında yaşanan depremde Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmemiş olması gibi.

15.02.2023

Arkadaşlar elazığ haberlerde hiç yansitilmadi. Ne 2020 depreminde ne bu depremde. Ilk depremde yıkılan azdı ama evlerimizin bir çoğu ağır hasar aldı. Şehir santiye yerine döndü. Hala ilk depremde orta veya ağır hasar almış yıkılmamış binalar vardı ki bu iki depremle sarsıldık. Merkez caddemiz kapatıldı bütün binalar yıkıma alındı. Insanlar zor durumda tepkilerde bile ev bulunmuyor. Ilk depremde afet bölgesi ilan edilmeliydi elazığ. Keşke gelip görebilseniz elazigin halini.. Her yer yıkım dökülmek üzere olan binalar.

15.02.2023

Elazığ ne alaka 🤔 o zaman Mardin Batman Şırnak Hakkari Van Muş.. bunların da olması lazım

15.02.2023

Mardin, Batman ve Muşta deprem nedeniyle kaç can kaybı, kaç yaralı, kaç ağır hasarlı bina var? Aydınlatır mısın?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ