Elazığ'da 4,9 Büyüklüğünde Deprem: Okullar 1 Gün Süreyle Tatil Edildi

AFAD yaptığı son dakika açıklamasında Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem çevre illerden de hissedildi. Saat 10.02'deki 4,9 büyüklüğündeki depremden yaklaşık 10 dakika sonda 3,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Elazığ'da 20 dakikada dört deprem meydana geldi

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: "Bu depremin ardından büyük deprem olabilir diyemem"

Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN Türk'ün canlı yayınında deprem bölgesi hakkında bilgi verdi. Ersoy, 'Bu bölgede zaman zaman depremler oluyor. Bu büyüklükteki bir depremde ciddi bir yıkım olacağını sanmıyorum. İnsanlar korkmuş olabilir. Depremin ardından insanlar sakinleşmek için dışarı çıkabilir. Bu depremin ardından büyük deprem olabilir diyemem. Bölgede faylar canlı. Kuzey Anadolu'nun tersine çalışan bir fay var. Dinamik bir bölge burası. Takip içerisindeyiz.' ifadelerini kullandı.

Civardaki evleri yapısal durumunu değerlendiren Ersoy, 'Hazar Gölü'nün altında eski şehirlerin kalıntıları var. Tarihte büyük depremler olmuş. Buradaki yerleşim bölgelerinin ve yapı stoklarının bu duruma hazır olması gerekir.' dedi.

Valilik kararıyla kentteki tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi

img.egitimhane.com

Popüler İçerikler

Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
27.12.2019

Depremin ne zaman olacağını bilmek önemli değil önemli olan o depreme dayanıklı evler yapabilmek. Saolsun vicdanı temiz müteahhitlerimiz o kadar güzel bina dikiyorlar ki dünya çatlasa yine de yapıları dim dik ayakta kalır.

27.12.2019

depreme uykuda yakalandim deprem oldugunu fark ettim ama ilk seferde kalkmadim ablam basimda ciglik atinca kalkmak zorunda kaldim 😂kalktigimda ablamìn disari kacmaya yeltendigini gordum ben yatakta ona bakiyodum benim yataktan kalkmayi dusunmedigimi gorunce odaya geri dondu ben de uykuma geri dondum😂

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ