El Verin, Hayata Tutunsunlar: Adım Adım Koruncuk Kahramanı Olmak için 14 Neden!

Ülkemizde ailesi vefat etmiş veya terk edilmiş ya da ailesine rağmen kişisel varlığı tehdit altında, ihmal veya istismara uğramış, kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılmış binlerce “korunma'' ihtiyacında çocuğumuz var.

El verin, hayata tutunsunlar...

1. Şu an 17.000 çocuk devlet himayesinde koruma altındadır.

2. 1979 yılında kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (KORUNCUK), korunma ihtiyacı olan çocuk ve gençleri, şefkat ve sevgi anlayışının hakim olduğu sağlıklı bir ortamda, oyun, sosyal aktivite, çağdaş eğitim gibi yaşamsal olanaklar ile topluma faydalı bireyler haline getirmektedir.

3. Koruncuk Vakfı kurup yaşattığı “Çocukköyleri” ile korunma ihtiyacında olan çocukların sağlıklı bir aile ortamında anne sevgisiyle gelişmelerini sağlayarak geleceğe hazırlamakta ve topluma kazandırmaktadır.

4. Çocukköyü’nde yetişen bir Koruncuk, belli bir yaş sınırına kadar değil, iş sahibi olup kendi ayakları üzerinde durana kadar Koruncuk Vakfı himayesindedir.

5. Ülkemizin geleceği için korunma ihtiyacındaki çocukların hayatını değiştirmek, onlara sağlıklı, güven dolu bir aile hayatı ve iyi bir eğitim vermek bizlerin elinde!

6. Vakıf aynı zamanda "Evlat Edinme" ve "Koruyucu Aile" olmayı teşvik etmekte ve bu konuda farkındalık yaratarak korunma ihtiyacında olan çocukların Koruyucu Ailelerin yanına yerleştirilmesi konusunda çalışmalar yürütmektedir.

7. 24 yıldır 130 çocuk kapasiteli “Koruncukköy Bolluca”nda faaliyetlerini sürdüren vakfın hedefi daha çok çocuğa ulaşmak.

Çünkü “Her çocuk sevgiyle büyümeli”

8. Vakıf, daha fazla çocuğa ulaşmak için şu anda yapımı devam eden Koruncukköy Urla’yı tamamlamayı ve daha fazla Çocukköyü açmayı hedefliyor.

9. Koruncuk’a destek vermek için düzenli bağışçı olabilir…

Koruncuk adresinden bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz

10. Kurumunuz ile çeşitli sponsorluklarda bulunabilir,

11. Ve bu yıl 13 Kasım’da gerçekleşecek İstanbul Maratonu’nda “Adım Adım Yardımseverlik Platformu” ile “İyilik Peşinde” koşarak destek olabilirsiniz.

12. Adım Adım Platformu, 2016 itibariyle 13 bin gönüllü koşucusu ve 111 bin bağışçı aracılığıyla bünyesinde yer alan STK’lara aktarılan kaynak 14.5 milyon TL’ye ulaşmıştır.

Yardımseverlik Koşusuna buradan başvurabilirsiniz

13. Ayrıca maratonda koşamayanlar ise “Koruncuk Kahramanları”na destek olarak, Koruncukköy Urla’da yapımı devam eden Aile Evleri’nin tamamlanması için hedeflenen 1.000.000 TL bağış için katkı sağlayabilirler.

Koruncuk ve Proje hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

14. Ülkemizde her gün artan çocuk istismarına karşı harekete geçmek, geleceğimiz olan çocuklarımızı korumak bizim elimizde!

Bonus: Koruncuk Vakfi tanıtım videosu

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı