El Salvador Piyasa Düşüşünü Fırsat Bilerek Bilançosuna 500 BTC Daha Ekledi

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, piyasa çöküşünü fırsat bilerek bilançosuna 15.5 milyon dolar değerinde Bitcoin ekledi. Ayrıntılar ise şöyle:

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

El Salvador hükümeti, Bitcoin satın alma çılgınlığını 500 BTC ile sürdürdü.

El Salvador piyasa kan ağlarken bilançosuna 15.5 milyon dolar değerinde BTC ekledi. Ağır bir kripto piyasası satışının ortasında, Nayib Bukele ülkesinin 500 Bitcoin daha satın aldığını sosyal medya hesabından duyurdu. El Salvador hükümeti, Bitcoin'i yasal ihale olarak kabul ettiğinden bu yana toplamda yaklaşık 2,301 BTC satın almış oldu. Bukele, pazartesi günü Twitter hesabından BTC satın alımını duyurdu.

El Salvador hükümetinin her bir Bitcoin için ödediği ortalama fiyat 30.744 dolar civarında.

Bitcoin'in fiyatı 2021 Temmuz ayından bu yana ilk kez 31.000 dolar seviyelerine düştü. Piyasa çöküşünü fırsat bilen Bukele, her bir Bitcoin için yaklaşık olarak 30.744 dolar ödedi. Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, satın alma işlemini 'dip satın alma' olarak adlandırdı. Bukele, Bitcoin fiyatı düştüğünde BTC satın alan birisi. Yani hiçbir zaman piyasa çöküşünden korkan biri olmadı. Mümkün olduğu kadar çok Bitcoin toplama niyetinde.

Ülke şu anda yaklaşık 71 milyon dolarlık BTC tutuyor.

Tahminlere göre El Salvador'un toplam BTC varlıkları 30 milyon dolardan fazla değer kaybetti. Ancak Bukele, Bitcoin'in yakın zamanda 100.000 dolara ulaşacağı konusunda umutlu. El Salvador hükümetinin son Bitcoin alımı, ocak ayındaydı. Şu anda yaklaşık olarak 71 milyon dolar değerinde BTC tutuyor.

Salvador hükümeti, Bitcoin'i yasal ihale olarak kabul ettiğinden beri kazançlarını altyapı geliştirmelerine harcıyor.

El Salvador hükümeti, Bitcoin'den elde ettiği kazançları altyapı geliştirmelerinde harcıyor. Nayib Bukele, ekim ayının ortasında Bitcoin kazançlarından elde edilen 4 milyon doları San Salvador'da yeni bir veteriner hastanesi inşa etmek için kullanacağını söylemişti. Ayrıca Bukele kasım ayında da Bitcoin'den elde ettiği gelirleri 20 yeni okul inşa etmek için kullanacağını dile getirdi.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'