El Nusra, Halep'e 'Kimyasal Silahlarla Saldırdı'

Suriye'nin Halep kentinde Demokratik Birlik Partisi (PYD)'nin elindeki Şeyh Maksud mahallesine yönelik saldırıda El Nusra'nın kimyasal silah kullandığı belirtiliyor... 

Halep'in Şeyhmaksut mahallesine yönelik El Nusra, Ahrar'uş Şam ve Nurettin Zengi Tugayları'nın da içerisinde yer aldığı cihatçı örgütlerin saldırıları sürerken, saldırıda kimyasal silah kullanıldığı belirtildi.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'a konuşan Demokratik Suriye Güçleri Halep yetkililerinden Rezan Hido saldırıyı doğrularken, 20 kişinin yaralandığı bilgisini verdi. Hido şunları söyledi:

'El Nusra, Ahrar'uş Şam ve diğer cihatçı örgütler Halep'te Şeyh Maksud mahallesine yönelik saldırıda kimyasal silah kullandılar. 

Konuyla ilgili bir resmi açıklama da yayınladık. Bu olay geçtiğimiz Salı günü yaşandı. Yani 2 gün önce terörist örgütler Şeyh Maksud mahallesinin batısına kimyasal silahlarla saldırdılar. Kimyasal saldırı sonucu 20 insanımız yaralandı. Yaralılar halen tedavi görüyor.'

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
11.03.2016

2) ha müttefik dedim doğrudur Nusra Cephesi, Özgür Suriye Ordusu, Şam Cephesi, Muhacir ve Ensar Tugayları ve bunlar gibi bazı silahlı örgütler ülkemiz ve diğer askeri müttefiklerimiz tarafından terorist organizasyon olarak kabul edilir fakat bu gruplar ülkemizin ve ülkemizin müttefiklerinin (Nato,ABD,Körfez Ülkeleri) sürekli olarak desteklediği silah sağladığı finansman sağladığı silahlı örgütlerdir yani teknik olarak Suriye krizindeki başlıca müttefiklerimizdir hoşunuza gitse de gitmese de.

11.03.2016

1)Senin teroristin benim teroristim muhabbeti yapmak istemiyorum. Ama şunuda belirtmek istiyorum sırf ülkede çok konuşuluyor diye bütün muhaliflere kafa kesen terorist muamelesi yapmak da sadece cahillik belirtisi olur. bu amına kodumun onediosu da sürekli olarak ya sputnik ten yada ypg den referans alıp haberler yaptığı için birazcık mantıklı düşünebilme kapasitesine sahip herkes olayın aslını anlar. ben burada sputnik yada ypg ye de tamamıyla yanlış haber yapıyor demiyorum illa doğru dedikleri şeyler var ama teknik olarak soğuk savaş içinde olduğumuz rusya nın yarı resmi haber ajansını ve sürekli olarak bombaladığımız ypg yi ısrarla kaynak olarak göstermeleri ve haberlerin çoğunluğu da bizi ve bizim müttefiklerimizi hedef alıyorsa ben bunun altında bişey ararım.

11.03.2016

fidan yeni numaralarla savaşın seyrini değiştirmeye çalışıyor.artık çok geç.

11.03.2016

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/493200/El_Nusra__TSK_yi_Suriye_ye_sokmak_icin_Turkiye_ye_saldirdi.html bak bu haberden 3 gün sonra kilise roket düştü 2 kişi öldü kaynak neresi bak bi? boş keseden sallamak kolay.

TÜM YORUMLARI OKU (7)