Unu elekten geçirin ve derin bir karıştırma kabının içine alın. Unun orta bölümünü havuz şeklinde açtıktan sonra ılık suyu, üzüm sirkesini ve tuzu ekleyin. Eklediğiniz tüm malzemeleri orta kısımdan başlayarak kenarlara doğru karıştırın.
Hamurun güzel bir şekilde açılabilmesi için kulak memesi kıvamını tutturmanız gerekiyor. Bu kıvamı elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurun üzerini hafif nemli bir bez ile örterek oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
Hamur dinlenirken ara katlara süreceğiniz harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için haşhaşı kalın tabanlı bir tavada dövün ve kısık ateşte ısıtın. Ocaktan aldığınız haşhaşı soğuttuktan sonra sıvı yağ ile karıştırın.
30 dakika boyunca oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz hamurunuz artık hazır! Hamuru ortadan ikiye ayırın ve oklava ya da merdane yardımıyla yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Açılan ilk hamurun üzerine yağlı karışımı sürün. Daha sonra dört kenarından katlayarak zarf şekli verin.
Hamurun diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra ilk şekil verdiğiniz hamuru orta kısma alıp tekrar zarf şeklinde kapatın. Hazırlanan hamuru ilk olarak 6 eşit parçaya ayırın. Daha sonra ise her bir parçayı 2 eşit parçaya bölerek 12 adet hamur bezesi oluşturun.
Mercimekli harç için haşlanmış yeşil mercimeği, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve pul biberi bir kasenin içerisinde karıştırın. Soğan eklemek ise sizin damak zevkinize kalmış bir şey. İnce ince açtığınız haşhaşlı her bir bezenin içerisine hazırlanan mercimekli harçtan bol bol ekleyin ve rulo şeklinde sarın.
Mercimekli ruloları belli aralıklarla fırın tepsisine yerleştirin ve yağlayın. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında üzerleri kızarıp renk almaya başlayana kadar pişirin.