"El Babası" Sorunu: İran Filminden Bir Sahne İzleyenlere Aile İçi İlişkileri Sorgulattı

İran sinemasının en iyi filmlerinden biri olan 'Leyla'nın Kardeşleri'nden bir sahne izleyenlere aile ilişkilerini sorgulattı. Gelin önce @Fparrhesia adlı kullanıcının paylaştığı o sahneye, ardından gelen yorumlara hep birlikte bakalım.

2022 yılı yapımı 'Leyla'nın Kardeşleri', dramatik hikayeleriyle sevilen İran sinemasının son yıllarda en çok ses getiren filmlerden biri.

Saeed Roustayi'nin yönetmen koltuğunda oturduğu, başrollerini ise Taraneh Alidoosti, Navid Mohammadzadeh, Saeed Poursamimi ve Payman Maadi'nin paylaştığı film, aile evinin içinde adeta sıkışan Leyla'nın yaşadıklarını konu alıyor.

Filmde tüm hayatını ailesine bakarak geçiren Leyla'nın, kardeşleri iki yakasını bir araya getirmek için mücadele ederken bir plan yapmasını anlatıyor. Ancak babasının tavırları bu planı altüst ediyor. Baba-kız arasında geçen sahneler izleyenleri aşırı geriyor.

İşte bu sahne de tam olarak onlardan biri. X/Twitter'da @Fparrhesia adlı bir kullanıcı, 'Leyla'nın Kardeşleri' filminden çok çarpıcı bir sahne paylaştı. Kullanıcının paylaştığı kesit filmi izleyenlere tekrar ve tekrar aile ilişkilerini sorgulattı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Bunlar da İlgini Çekebilir

Gerçek Bir Kadın Cinayetini Konu Alan Netflix'teki 'Laci Peterson Cinayeti' İzleyenleri Çok Üzdü
Menendez Bunlar! Netflix'in Dahmer'e Benzer Yeni Dizisi İzleyicilerde Aşırı Heyecan Uyandırdı
Netflix'teki Güney Kore Yapımı 'Love Next Door' Dizisini İzleyenler Resmen Hayran Kaldı

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
22.08.2024

Maalesef Iran veya bizim gibi doğu topluluklarında anne/aile kutsal görülüyor. O yüzden onların yaptıkları genelde eleştiri konusu olmaz. Saygı göstermesi beklenen genelde çocuk olur, ebeveynlerden saygı beklenmez. Ailenin sana bakıp-büyütmesi aslında onların görevi iken çocuklardan bunun için müteşekkir olmaları beklenir. Halbuki seni dünyaya getirme kararı tamamen onlara aittir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ