Ekşi Sözlük'teki 'Öğretmenlik ile Fahişelik Arasında Bir Fark Olmaması' Başlığı Hakkında Suç Duyurusu

Ekşi Sözlük’te önceki gün açılan “Öğretmenlik ile fahişelik arasında bir fark olmaması” başlığı, başta öğretmenler olmak üzere toplumun her kesiminden büyük tepki çekti. Eğitim Bir-Sen savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eğitim- Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Ekşi Sözlük sitesinde öğretmenlere yönelik ve mesleğimizi hedef alarak kullanılan nefret içerikli dile dair getirebileceğimiz her ifade yetersiz kalır. Öğretmenlik mesleğine ilişkin oluşan bu öfke, nefret dilini reddediyoruz” dedi.

Milliyet gazetesinden Çiğdem Yılmaz'ın aktardığı bilgiye göre Eğitim-Sen Genel Başkanı, “Mesleğimize yönelik bu dilin ortadan kalkmasının temel koşulu öğretmenlik mesleğine, mesleki itibarımıza yönelik olumsuz dil ve politikaların, uygulamaların ortadan kaldırılmasından geçmektedir” diye konuştu.

"Dumura uğramış bir zihnin, kendini ahlaktan soyutlamış bir benliğin hezeyanından öte bir şey değil'

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi de konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti ve şöyle devam etti:

 “Bu ahlaksızlığı sitede başlık olarak açmak, dumura uğramış bir zihnin, kendini ahlaktan soyutlamış bir benliğin hezeyanından öte bir şey değildir. Bu ahlaksızlığa geçit veren, bu had bilmezi bir platformun sözcüsü yapan site de bu olaydan sorumludur. Bu tür kişilere böylesi bir yetkinin verilmesi bir yetersizlik göstergesidir. Bu nedenle, bu yakışıksız ifadelere yer veren ve bu ahlaksızlığı yapmaktan imtina etmeyen kişi ve kişiler hakkında Eğitim-Bir-Sen olarak şikayetçi olduk.

Öğretmenlerimize karşı haddini aşan bu kendini bilmezlerle mahkemede hesaplaşacağız. Mesleğin küçümsendiği, meslek mensuplarının örselendiği, öğretmenin bilgisinin ve yeteneğinin köreltildiği, toplumsal değerlerin sınav başarısı uğruna görmezden gelindiği bir eğitim sistemi, ne yazık ki, ahlaksızlığı, yüzsüzlüğü ve utanmazlığı meziyet olarak gören toplum kesiminin doğuşuna sebep olmuştur.”

Ne olmuştu?

Ekşi Sözlük’te önceki gün “Öğretmenlik ile fahişelik arasında bir fark olmaması” açılan başlık gelen tepkilerin ardından kaldırılmıştı.

Başlığa, Twitter’dan #haddinibilekşisözlük etiketi ile yüzlerce kişi tepki göstermişti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ekşi Sözlük’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti 👇

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İstanbul Esenler’de Sokaktan Geçenlere Kök Söktüren Kedi “Yedi Bela Hüsnü”
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
17.05.2019

Hatırladığım kadarıyla başlığı açan kişide bir öğretmendi. Öğretmenliğin zorluklarını zorlu şartlar altında çalıştıklarını filan sert bir dille anlatmaya çalışıyordu. Bazen cllckbait yapacağım diye işin b*kunu çıkarıyorlar.

17.05.2019

Ekşi Sözlük burda asıl suçludur. Kendi yazarlarının içeriklerini kontrol edemiyorsa var olmasının bir nedeni yok.

17.05.2019

Komiklik popülizm veya ironi yapacağım diye ekşide bu tür başlıklar açan binlerce kişi var. Eğitim bir sen'in bir kişinin uslubundan sözlüğü sorumlu tutup sözlüğe dava açması ilginç, kişiye dava açabilirdi. Bu tür platformlarda başlıklar yazılar şikayet üzerine kaldırılılır, moderatorlerin başlığı kaldırmasını bekleyemezsin. Başlığı açan kişide kendini öğretmen olarak tanıtıp içerikte sıkıntılarını sorunlarını dile getirmişti. Yanlış uslup ve dil yerine hakaret aşağılama içermeyen kelimeleri kullanmış olsaydı sorun olmayacaktı. Meslektaşlarını eleştirmeden önce kendini batırmış. Bir öğretmenin sıkıntılarını dile getirirken bu şekilde başlık açmasını da sorgulamak gerek çünkü kendisi eğitimci. Başlığı açan da şikayet eden de eğitimci. Cehalet nerelerden başlıyor, bir kişinin hatasını tüm sözlüğe yık. Eğitim bir sen bu şekilde başlık açan tiplerden nasıl bir ışık yaratılabilineceğini düşünse daha faydalı olur.

TÜM YORUMLARI OKU (49)