İstanbul İstinaf Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen “haklardan yoksun bırakma” cezasını onadı. Mahkeme kararıyla birlikte İmamoğlu, cezanın bir parçası olarak siyasi yasak da kapsamına giren haklardan yoksun bırakılmış oldu.
İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, kararın Yargıtay aşamasına taşınacağını belirterek, “Henüz kesinleşmiş bir siyasi yasak söz konusu değil. Yargıtay yolu açık ve biz kararı temyiz edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
zaten amacınız buydu
yok diploma, yok yolsuzluk cart curt zannedenler işte başından beri asıl sebep buydu. Karşısında kimseyi istemiyor, ne zaman potansiyeli güçlü biri olsa bu yapılıyor. Ortaya onlarca suç sebebi atıp siyasi yasak istenmesi aslında ne kadar aciz olduğunu gösteriyor her zamanki gibi, ha işe yarıyor mu? pek tabi yarıyor. İstemedikçe gitmeyecek bu bariz ortada ve mevcut şartlarda değişmeyecek bu ne yazık ki. Yasalar, adalet, hukuk hak getire.
On bun ço ları