Ekrem İmamoğlu'nun Hakim Karşısında Yaptığı Savunmanın Detayları Ortaya Çıktı: "Benim İçin Çöp Niteliğindedir"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 23 Mart sabahı tutuklandı. 19 Mart'ta gözaltına alınan İmamoğlu, 4 gün gözaltında tutulmuş ve ardından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti. İmamoğlu'nun hakimlik sorgusunun 1 buçuk saatten fazla sürdüğü iddia edildi. Mahkeme, İmamoğlu'nun 'Yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklanmasına, kent uzlaşısı dosyasından ise serbest bırakılmasına karar verdi.

Gazeteci Alican Uludağ, İmamoğlu'nun 'kent uzlaşısı nedeniyle' terör örgütüne yardım etme iddiasına karşı yaptığı savunmanın detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklandı.

19 Mart tarihinde evinden gözaltına alınan İmamoğlu, 4 gün Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutuldu. Savcılık ifadesinin ardından İmamoğlu, tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

23 Mart tarihinde hakim karşısına çıkan İmamoğlu'na destek olmak için CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABB Başkanı Mansur Yavaş, Dilek İmamoğlu ve Selim İmamoğlu da oradaydı.

Sorgunun  1 buçuk saatten fazla sürdüğü iddia edilmişti.

Gazeteci Alican Uludağ, İmamoğlu'nun kent uzlaşısı nedeniyle terör örgütüne yardım etme iddiasına karşı yaptığı savunmayı ve hakimliğin verdiği kararı paylaştı.

twitter.com

İmamoğlu'nun savunması;

'Türk yargısına ve on binlerce namuslu yargıç, savcılara sesleniyorum ki; bu tür meslek namusunu, meslek ahlakını yitirmiş insanlara meydan vermeyin.Şeref yoksunu bu insanlar ramazan ayında kul hakkının ötesine geçip milletimize ve vatana ihanet etmektedirler. Dolayısıyla suç isnadının bende zerre kadar kıymeti yoktur, yazdıkları her sayfa çöp niteliğindedir.'

Hakimliğin verdiği karar;

Kaynak: Alican Uludağ

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Avrupa'nın En Büyük "Fiyaskosu": 1 Milyar Euroluk Dev Havalimanı Çürümeye Terk Edildi
İl Olmaya Aday İlçeler Listesi Güncellendi: 5 Yeni İlçe Daha Plaka Hazırlığında!
Milli Eğitim’den Bir Yeni Değişiklik Daha: Okula Başlama Yaşı Yeniden Değiştiriliyor!
YORUMLAR
23.03.2025

Giydiğiniz cübbeden, oturduğunuz makamdan, "adalet mülkün temelidir" sözüne karşı verdiğiniz haksız karardan utanın! Koltuk sahipleri muhakkak değişir, bugün olmasa yarın ama kaybettiğiniz karakter ve ülkeye ettiğiniz ihanet ilelebet kalacak.

23.03.2025

Şeytanın vücut bulmuş hali ile savasiyorsun Ekrem başkanım ama ışık her zaman galip gelir

23.03.2025

organize kötülüğe karşı birleşelim !

TÜM YORUMLARI OKU (11)