Ekrem İmamoğlu'nun Başlattığı Askıda Fatura Uygulamasıyla Faturaları Ödenen Vatandaşların İçinizi Umutla Dolduracak Paylaşımları

Çok duygulandım, çok!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve artan vaka sayısıyla önlemlerin devam etmesi gerektiğini gösteren Koronavirüs kapsamında Türkiye'de pek çok uygulama devreye girdi.

Sokağa çıkma yasakları, sosyal mesafenin korunarak hayatın devam ettirilmesi, maddi ve manevi yardımlar, çok karmaşık hale gelse bile pek çok insana ulaştırılan maskeler derken Türkiye Koronavirüs'le başa çıkmayı öğreniyor. Uygulamalar kapsamında da belediyeler, belediye başkanları icraatlarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi de askıda fatura uygulamasını başlattı.

Ekrem İmamoğlu’nun tanıttığı uygulamada su ve doğal gaz faturalarını ödeyemeyen İstanbullular faturalarını askıya bırakıyor. Yardımda bulunmak isteyenler ise bu faturaların istediği kadarlık kısmını ödeyebiliyor.

"İstanbul’da, hayatını günlük gelirle kazanan milyonlarca insan, neredeyse 2 aydır çalışamıyor. Evlerine ekmek getiremiyorlar."

Pandemi nedeniyle hayatın her geçen gün zorlaştığını ifade eden Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu: “Vatandaşların gelir kaybı nedeniyle ödenemeyen faturaları da var. 'Pandemi süreci nedeniyle İstanbul’da 3 ay boyunca su faturası ödemeleri ertelendi. Ancak 3 ay sonra bu faturalar, mevcut faturalarla birlikte ödenecek. Yani birikmiş bir borç olarak, ihtiyaç sahiplerini zorlayacak. Doğal gazda ise yasal olarak fatura ertelemesi ne yazık ki yapılamadı. İBB olarak, bu zor günlerde ihtiyaç sahibi ailelerle dayanışmayı artırmak adına, yeni bir adım daha atıyoruz.'

Detaylar için: 👇

İBB'den 'Askıda Fatura' Uygulaması: Hayırseverler İhtiyaç Sahiplerinin Faturalarını Ödeyebilecek

Sistemin devreye girmesiyle birlikte hayırsever vatandaşlar askıda fatura uygulamasıyla hiç tanımadıkları ihtiyaç sahiplerine ulaştılar.

twitter.com

Yoğunluk nedeniyle fatura ödeme yarışı bile vardı.

twitter.com

Ama en güzeli faturaları ödenen vatandaşların gerçekten de iyiliğin bulaşıcı olduğunu kanıtlayan paylaşımlarıydı.

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne hem de askıdaki faturaları ödeyen güzel yürekli insanlara teşekkür ediyoruz. Dünya sizin sayenizde güzel!

Popüler İçerikler

Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
Jülide Kural Entübe Edilen Eşi Kadir İnanır'ın Sağlık Durumu Hakkında Yeni Bir Açıklama Yaptı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.05.2020

sabah akşam hem chp ye hem imamoğluna küfür eden götkıllarından kaç tanesi, faturam ödensin diye başvurdu acabası?

Pasif Kullanıcı
07.05.2020

ohaaa o kadar hızlı ödeme oluyor ki zor ödedim hangi faturaya tıklasam ödendi yazdı 7 yada 8.de ödeyebildim.en güzeli kimse kimseyi bilmiyor

Sadece 5 tane maskeyi layığıyla(!) dağıtan(!) devlet...Bi de kalkıp, hala belediyelere dur desin. Belediyeler Hükümetten daha aktiftir.NET!!!

TÜM YORUMLARI OKU (27)