Ekrem İmamoğlu’nun Afet Toplantısı Tepkisi: ‘Kapıyı Kırar İçeriye Gireriz’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesine gönderilmek üzere yardım malzemelerinin toplandığı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, belediyenin afet toplantılarına çağrılmamasına, ‘kapıyı kırar, içeriye gireriz’ diye cevap verdi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrasında İBB ekipleri, deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürürken, başkan Ekrem İmamoğlu da İstanbul’da yardımların lojistik merkezini ziyaret etti.

İmamoğlu, basın mensuplarının İstanbul Valiliği ve bakanlıklar tarafından yapılan afet toplantılarına İBB’nin davet edilmediği yönündeki hatırlatması üzerine şunları söyledi;

“Bu şehirlerin yüzde 45’i son 22-23 yılda inşa edilmiş. Yani deprem algısının yükseldiği dönemden sonra şu an yıkılan şehirlerin yüzde 45’i bu dönemde inşa edilmiş. Biz tabutlarımızı mı yaptık?”

“Şehirlerin yüzde 50-60’ı yıkıldı ya yıkılmak üzere. Ekrem İmamoğlu toplantılara giremeyecekmiş falan. O kapıyı devirir gireriz içeri.”

Popüler İçerikler

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
16.02.2023

813 bin oyun acısı hala çıkmamış birilerinden o anlaşılıyor.Adam İstanbulluların oylarıyla seçilmiş belediye başkanı neyin davasını güdüyorsunuz hala...

Based. İşte eksik olan şey, eylemi yapmak

19.02.2023

4 senede deprem için parmağını kımıldatmamış tekfur, seçimin gazı ile meydan okuyor! Nasılsa var bir kitle, ne kitlersen kitle...!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ