Ekrem İmamoğlu’ndan Sokak Hayvanları Tasarısına Tepki: “Çocuklar Eve Sokmaz Bizi”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokak hayvanlarının öldürülmesini de kapsayacağı iddia edilen yasa tasarısına tepki gösterdi. İmamoğlu, “Barınaklar, kısırlaştırma merkezleri kurmadan hayvan öldürmek hangi vicdana sığar!” ifadelerini kullandı.

Hükümetin, sokak hayvanları için uygulanan yasaya ek tasarı hazırlığı içinde olduğu ve tasarıda “barınakta 90 gün içinde sahiplenilmeyen hayvanların öldürülmesi” olacağı iddia edilmişti.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, programına konuk olan Ekrem İmamoğlu’na yasa tasarısı ile ilgili görüşlerini sorduğunu paylaştı.

Ekrem İmamoğlu, iddia edilen yasa tasarısına şu sözlerle tepki göstermiş;

"Uyutma ne demek? Milyonlarca hayvanı mı öldüreceğiz! Böyle insanlık olur mu? Çocuklar eve sokmaz bizi. Barınaklar, kısırlaştırma merkezleri kurmadan hayvan öldürmek hangi vicdana sığar!"

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Ekrem İmamoğlu’ndan Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Sitem’: “Seçim Zaferini 20 Gün Sonra Tebrik Etti”
Bu Bir Sokak Köpekleri Anketidir!
Sokak Hayvanlarının “Uyutulması” Yasası: Kim Destekliyor, Kim Karşı Çıkıyor?

Popüler İçerikler

Devlet Bahçeli’den UEFA’ya Merih Demiral ve Bozkurt İşareti Tepkisi: "Hastalıklı Çevre Rahatsız Oldu"
Nagehan Alçı: “Burada Yaşayan Suriyelileri Toptan Suriye'ye Göndermek İnsan Haklarına Aykırıdır”
Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın Annesi Denizde Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetti
YORUMLAR
28.05.2024

Uyutulması gereken binlerce cani dururken. Sokak hayvanlarını, bu şekilde gündeme getirenler utansın.

28.05.2024

Mevcut konu hakkında hiçbir fikri olmayan bir kişi, doğru olduğunu zannederek aklına ilk gelen şeyi cevap olarak söyler ya. AKP aynı o kafada. Herhangi bir imha planları bile yok. Hesap kitap yapmadan barınak ve kısırlaştırma maliyetlerinin uyutmadan daha masraflı olduğuna karar vermişler. Özgür Özel'in şöyle bir açıklaması var, "Bir eczacı olarak ötenazi ilacının maliyetini de biliyorum. Kısırlaştırmadan da pahalı bu rakam. Kimse kimseyi kandırmasın. Burada bir anlayış ve bilgisizlik yoksa inanılmaz bir vicdansızlık var". Yani bu herifler maliyetten dolayı uyutmayı da yapmayacak.

28.05.2024

Bence ötenazi de gereksiz, sokakta milyonlarca başıboş köpeğin olmasıyla Hindistan ve Afganistan'ı örnek alıyorsak pekala onların köpek avi yöntemini de örnek alabiliriz, toplansın bam bam tek kursunda itlaf acısız mis

28.05.2024

senin kısırlaştırma dediğin şey min 2 saat üstelik bunun için elinde yeterli insan gücün yok ekrem bey,milyonlarca köpek var suriyelilerden bile hızlı çoğalıyorlar. itlafa başvurulmazsa hersene binlerce insan ölür birkaç seneye en zengin semtler bile yürünmez hale gelir. pembe yalanları bırak abd nin bile senede 1 milyona yakın köpeği itlaf ettiğini söyle

TÜM YORUMLARI OKU (23)