Ekrem İmamoğlu’ndan Kritik Açıklama: CHP ve İYİ Parti İttifakı Geri mi Dönüyor?

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde CHP ile İYİ Parti arasından ittifak olmayacağı açıklanmıştı. Ancak CHP’de genel başkanın değişmesi sonrasında ittifak planı yeniden gündeme geldi. Özgür Özel’in en büyük destekçilerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İttifakın her zaman mümkün olduğu” düşüncesindeyim dedi.

Cumhur İttifakı, genel seçimler sonrasında dağılmıştı. İYİ Parti, önümüzde yıl mart ayında düzenlenecek yere seçimlerde kendi adaylarını çıkaracağını duyurmuştu.

Ancak CHP’de yaşanan yönetim değişikliği, iki parti arasında yeniden ittifak olabileceği iddialarını da beraberinde getirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İttifak olacak mı?” sorusuna; “Değişim olunca diye bir eşleştirme yapmadım ama ben her zaman ittifakın mümkün olacağını savundum. Siyasi paydaşları yok saymayarak bunu söyledim. Müzakerenin toplumsal bir edebimiz olduğunu biliyorum. Kazanan bir muhalefet olma adına buna her partinin ilgisinin olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel’in de aynı fikirde olduğunu sözlerine ekledi.

Özgür Özel, İsmail Saymaz’a verdiği röportajda İYİ Parti ile ilgili şu ifadeleri kullanmış;

Ben ittifak isterim. Meral Hanım da uygun görürse olabilir. Meral Hanımla geçmişten sıcak ilişkim var. Kendisine “Genel başkanım” dediğimde “Abla demen lazım” diyordu. Meral Hanımla görüş­me imkanını önemli buluyorum. Uygun görürse bir büyük ittifaktan ziyade yerel örgütlerimizin sesini dinleyeceğimiz, gerekli yerlerde ittifak olmasının hiçbir sakıncası yok.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Olaylı CHP Kongresinde Yaşananlar: Özgür Özel Odadan Çıkmak Zorunda Kalmış
Özgür Özel'den Selvi Kılıçdaroğlu'nun Tepkisine İlişkin Açıklama: "Oturunca 'Nesi Doğru Olmadı?' Dedim"

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
YORUMLAR
07.11.2023

Chp secmeni ittifak istemiyor. 6 oka sadık kalın, parti içindeki hainleri temizleyin, bu millet o zaman peşinizden gelecek topyekün.

07.11.2023

%25 oyu var chp nin aynen devam eder muhalefete

07.11.2023

Valla ittifak oldugu surece bir oy bile cikmaz benden, gecen secimde iyi partinin yarardan cok zarari oldu. Meral secimi baltalamaktan kkyi bicaklamaktan baska bir sey yapmadi diger partiler de dahil(saadet disinda) o yuzden bize ittifaktam hayir gelecegini dusunmuyorum.

07.11.2023

Kadın doğru olanı yapmaya çalıştı. Ekrem ve Mansur varken çıkma dedi yalvardı ve KK gtüyle inatlaşıp boyunun ölçüsünü aldı. Sonunda haklı çıktı zaten. Burda suç Meral’in değil Kılıçdaroğlu’nun.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ