Ekrem İmamoğlu’ndan Bakan Murat Kurum’a Tepki: ‘Bunlar Seçim Dili’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, ‘İstanbul’da 1,5 milyon konutu rezerv alanlara taşıyacağız’ açıklamasına tepki gösterdi.

Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi Hayrullah Efendi Sokak'ta bulunan 51 yıllık Nurcan Apartmanı’nın yıkımını yerinden takip etti.

Bakan Murat Kurum’un yaptığı açıklamanın ‘seçim dili’ olduğunu söyleyen İmamoğlu, İstanbul’daki rezerv alanları bilmediğini söyledi.

“1,5 milyon konutu hangi rezerv alana taşıyacak? Bileniniz var mı? Yani 4,5 milyon insan.”

“Ben nerede olduğunu böyle bir rezerv alanın bilmiyorum; bir. İkincisi; ya Allah aşkına, bırakın semti, hangi mahalleyi taşımışsınız bugüne kadar? Yani bir yerden alıp, bir yere taşıdığınız bir mahalle gösterin İstanbul’da 20 senedir. Bırakın bu lafları.”

“Yani bırakın 1,5 milyon bağımsız bölümü taşımayı, bir buçuk milyon eşyayı evden eve nakliyatla taşısın, bakalım kaç senede taşıyacak.”

Ekrem İmamoğlu, artık her anlarında deprem olduğunu söyleyerek; “Herkes bir tarafından çekiştirirse, başka türlü algılarla süreci yönetirse bu süreç gerçekten başarıya erişmez. Her kurumun ana motivasyonu bu olduğu takdirde, inanın evet İstanbul bir anda ciddi anlamda şantiyeye döner. Ama bu bir rant şantiyesi olmaz.” ifadelerini kullandı.

Bu haber de ilginizi çekebilir

Bakan Kurum, Beklenen Deprem Öncesi Büyük Planı Açıkladı

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR

Ahaber: İmamoğlu kentsel dönüşümü engelledi

02.03.2023

Bunu Mansur Yavaş için yayıyorlar Keçiören Belediyesi rant için imar izinleri dört kat olan semtlerin kat iznini on ikiye çıkardı Mansur'da dava açıp yürütmeyi durdurdu şimdi troller her yere Mansur Yavaş kentsel dönüşümü engelledi yazıyorlar. Adamlar bildiğin çakal.

02.03.2023

herhalde Marmara'nın altına tekerlek koyup kaydıracaklar

02.03.2023

"BİLGİ EDİNME HAKKI KANUNU" kapsamında, İstanbul'da hangi kentsel dönüşüm planına kim tarafından hangi nedenle karşı dava açılmış ve mahkeme hangi gerekçe ile iptal/devam kararı vermiş öğrenebilirsiniz. burada ya da tv de, siyasi/tüzel/özel kişiliklerin size "sizin bunları duymanızı istiyoruz" kavramına uyan açıklamalara bakmayın. az biraz da siz araştırın. göreceksiniz (ki benim gördüğüm gibi) destek verdiğiniz kişiler "vay aq" dedirtecek işler yapmışlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ