Ekrem İmamoğlu 'Fırat Tanış Haklı' Dedi ve Özür Diledi: 'Tiyatro Yapıyorlar Dememem Gerekirdi'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaptığı bir açıklamasında hükümeti eleştirirken 'tiyatro yapmayın' ifadesini kullanmış ve Fırat Tanış tarafından eleştirilmişti. İmamoğlu Tanışın eleştirisinin haklı olduğunu söyleyerek özür diledi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ekrem İmamoğlu bugün yaptığı açıklamalarda iktidara onay verilmeyen projelerle ilgili tepki göstermişti. İmamoğlu açıklamasında ''Uyarımı yapıyorum; İstanbul halkına ihanet eden yöneticileri tek tek deşifre ederiz' diyen İmamoğlu, 'Kim olursa, en tepesinden en altına kadar. Bana borçlanma, bütçe vs. safsatalarını açmasınlar. Bunu kim onaylamadı onun cevabını versinler. 2020'de Meclis'te oybirliğiyle tiyatro mu yaptılar, onu da merak ediyorum' ifadelerini kullanmıştı.

Fırat Tanış ise Twitter hesabından bu ifadelere sert tepki göstermişti.

Fırat Tanış'tan İmamoğlu'nun 'Tiyatro Oynamaya Kalkmasınlar' İfadelerine Sert Tepki

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: 

'Tiyatro sanatçısı Fırat Tanış eleştirisinde haklı. Bugünkü açıklamamda İstanbul’daki hizmetleri engellemeye çalışanların yanlışlarını vurgularken “tiyatro yapıyorlar” dememem gerekirdi. Bu ifadem nedeniyle kırdığım tüm sanatçı dostlarımdan özür dilerim.'

Tanış ise İmamoğlu'nun açıklamasından sonra kendisine teşekkür etti:

'Sayın Ekrem İmamoğlu gün içinde bir düzenbazlığı anlatırken “tiyatro” sözcüğünü kullanmıştı. Eleştirmiştim. Haklı bulduğunu, özür dilediğini yazmış. Zarafeti için kendisine teşekkür ederim.'

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
18.01.2022

Tebrikler.. işte seni bu yüzden seviyoruz başkanım.. :) ❤️ Ama oyum ahpartisine :D 😂😂 şaka lan şaka, Mansur Başkan nolur aday ol 🥰 ;)

Sosyal medyada birçok kişi Fırat Tanış'ın "gereksiz duyar kastığını" yazmış ama bir meslek hakkındaki aşağılayıcı bir kullanıma eleştiriyi değerlendirecek olan insanlar sadece o meslek mensuplarıdır. O işe emek veren, ya da bu aşağılamadan incinecek kişi rahatsız olduğunu söylüyorsa başkasına laf düşmez. Aynı şey etnik gruplar ya da cinsiyetler için de geçerli. Kadınları ya da farklı ırkları aşağılayan deyimleri "lafın gelişi" söylediğini iddia eden, alınganlık gösterilmemesi gerektiğini söyleyen insanlarla dolu toplumumuz. Ben bir kadın olarak, "erkek gibi dürüst ol, karı gibi kıvırma" gibi sözlerden rahatsız oluyorsam, sen "umursama diyemezsin" mesela. Ya da Afrika asıllı bir insana "gündüz feneri" deyip tepki verdiğinde alınganlık gösterdiğini söylemezsin... İyi niyetliysen saygısızlık etmemeye, incitmemeye özen göstereceksin. İmamoğlu'nun özrünü çok değerli buldum ben. Hiç büyüklenmeden, kibirlenmeden, bahaneler üretmeden, tertemiz dilemiş özrünü.

18.01.2022

Kesinlikle öyle bir parantezde toplumun bir kısmı için kutsal sayılan değerlere hakaret edilmesi ile ilgili olabilir. Bir kimsenin değer yargılarını kimse eleştiremez. Senin kutsalın olmayabilir ama başka insanların inançlarına hakaret etmeni meşru kılmaz bu düşüncen. Kısacası insan kullandığı her kelimede her sözde ayrımcılık yapmaktan biraz daha uzak tutmalı kendini.

18.01.2022

biri hatalı olduğunu fark edip sanatçılardan özür diliyor diğeri ananı da al git diyor. evet asrın lideri. böyle millete böyle yönetici

TÜM YORUMLARI OKU (23)