EKPSS Ne Zaman? EKPSS Sınav Yerleri Açıklandı mı? Sınav Yeri Sorgulama Ekranı...

ÖSYM tarafından çeşitli sınavlar yapılıyor. Yapılan sınavlardan birisi de EKPSS. Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği EKPSS hakkındaki araştırmalar artmış durumda. EKPSS adayları, sınav tarihini ve sınava girecekleri yerleri merak ediyor. Sınava girecek olan adayların gündem konuları arasında öncelikli yerini koruyan EKPSS sınav tarihi ve sınav yerlerinin belli olup olmadığı ise en çok merak edilen konular arasında başı çekiyor. Peki, EKPSS sınavı ne zaman yapılacak? EKPSS sınav yerleri açıklandı mı? Sınava giriş belgeleri erişime açıldı mı? Detaylar haberimizde...

Milyonlarca öğrencinin girmeye hazırlandığı EKPSS sınavının tarihi yaklaşıyor. Sınava girecek olan adaylar, sınavın yapılacağı tarihi ve sınav yerleri hakkında araştırmalara başladı. Peki, EKPSS sınavı ne zaman yapılacak? EKPSS sınav yerleri açıklandı mı? Sınava giriş belgeleri erişime açıldı mı? İşte detaylar...

EKPSS Ne Zaman?

24 Nisan 2022 Pazar günü 81 ilde eşzamanlı olarak saat 10.15'te başlayacak ve tek oturum olarak yapılacaktır. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır. Testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olacaktır.

EKPSS Sınav Yerleri Belli Oldu mu?

EKPSS sınava giriş belgesi henüz yayınlanmadı. Bu sebeple de sınava girilecek yerler de henüz belli değil.  EKPSS sınav yerlerinin 14 Nisan tarihinde açıklaması bekleniyor. Sınava giriş belgesi, T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilirsiniz.

Belgenizde; sınava gireceğiniz merkez, bina, salon bilgileriniz, fotoğrafınız, engel durumunuz, varsa engeliniz nedeniyle kullandığınız araç gereç, yardımcı isteği, sınav süresi ile öğrenim durumunuz bulunmaktadır.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!