Raporda, bu hamlenin uzay turizmini ve keşif faaliyetlerini artırarak ekonomiyi canlandırmasının beklendiği belirtildi.
Sputnik'in haberine göre raporun yazarı Rebecca Lowe, yaptığı açıklamada, uzayda mülkiyet haklarını tanımanın, ahlaki anlamda doğru ve verimli olacağı ve mülk sahibi olacak insanlar için finansal ödüllerin ötesine geçen büyük getiriler sağlayacağı iddiasında bulundu.
Lowe, 'Bu türden bir sistem, uzayın sorumlu bir biçimde yönetilmesi ve yeni bilimsel keşif ve demokratik uzay araştırmalarına dönük fırsatları teşvik edecek' ifadelerini kullandı.
Bununla birlikte enstitünün araştırma şefi Daniel Pryor, 'Mülkiyet hakları, Dünya'da yaşam standartlarını, yenilikçiliği ve insan onurunu yükseltmede önemli bir rol oynuyor. Etkili mülkiyet kuralları tasarlarken yeniden başlamamız için eşsiz bir fırsat sunan bu mantığı uzayda uygulasaydık da aynı şey geçerli olurdu' yorumunu yaptı.
Pryor, 'Uzay yarışında her zamankinden daha fazla ülke ve şirket rekabet ederken, 1960'ların demode fikrini arkamızda bırakmak ve dünya dışı mülkiyet hakları meselesini bir an önce ele almak bizim için hayati önem taşıyor' diye konuştu.
esas olay ayda ticari olarak isletebilecegin karli bir kaynak var mi? alcak dunya yorungesine 1kilo yuku cikarmak icin onun 9-10 kati yakit harcamak gerekiyor, ticari bir is icin aya arac gondereceksiniz ordan yuk alip geri doneceksiniz, korkunc maliyetler sozkonusu. bunun karsiligi olacak bir dogal kaynak var mi? dunya ile ayin ayni carpismadan dogmalarinin sonucu kabuklarindaki yapisi benzer. buda platin altin grubu degerli elementler acisindan cok zengin olmayacagi anlamina gelir. ticari degeri olabilecek tek sey eger nukleer fuzyon teknolojisi o yonde ilerlerse, ki o yone gideceginin garantisi yok, helyum 3 olabilir. milyarlarca yillik gunes bombardimaninin sonucu ay yuzeyinde bolca bulunan dunyada hemen hemen hic olmayan fuzyon reaksiyonunda yakit olabilecek bir izotop. ancak boyle bir gelisme yasanirsa ay yakin zaman icinde ticari deger kazanir.