Ekonomist Mahfi Eğilmez: 'Eğitim Sistemi Mutsuz Olan İnsanların Sayısını Artıyor'

Ekonomist Mahfi Eğilmez, meslek sahibi insanların yetiştirilmesi için üniversite değil meslek okullarının açılması gerektiğini belirterek eğitim sisteminin mutsuz insanlar yetiştirdiğini belirtti.

Üniversite mezunları mutsuz

Eski Hazine Müsteşarı, ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye'de üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamadığı için mutsuz insan sayısının giderek arttığını belirtti.

Karşılığını göremeyen insanlar mutsuz oluyor

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Eğilmez, 'Eğer topluma gerekli olan elektrikçi, kaynakçı, tamirci, tezgahtar ise o zaman üniversite değil meslek okulu açmak gerekir. Üniversite bitirdiği için kendini mühendis, iktisatçı, işletmeci sanan ve bunun karşılığını göremediği için mutsuz olan insanların sayısı giderek artıyor' ifadesini kullandı.

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR

Bence haklı ülkenin her köşesine üniversite açarak bu üniversitelere de gereksiz, geleceği planlanmamış bölümler açarak ortalığı üniversite mezunu doldurdular. Haliyle emek veren gençler emeklerinin karşılığını alamadıkları için mutsuz oluyorlar. Gençler kendi aralarında dahi bunun şakasını yapıyorlar. İş yeri açan arkadaşım vs ünide yırtınan ben adı altında haklı olarak birçok görsel paylaşıyorlar.

11.01.2022

Ülkede çalanlardan başka mutlu kesim yok ki zaten fırsat verseler hangi genç ülkede kalır eğitim bitik adalet yok

11.01.2022

"81 ile üniversite açtık", merkele 8 milyon üniversite öğrencimiz var diyerek hava atmak ile olmuyor bu işler. kurduğunuz okulların niceliği değil, niteliği önemli. mezunlarına bu ülkenin ne oranda ihtiyacı var? yıllık 50 bin öğretmen, mühendis vs ihtiyacınız olduğu halde her sene 200 bin öğretmen, mühendis vs mezunu verirseniz, işsizlik yaşayan bu insanların sorunları ile yüzleşirsiniz. sonuç olarak eğitim sistemimiz her kademe ve yönüyle iflas etmiş durumda.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ