Ekonomist Barış Soydan’dan Kredi Kartı Uyarısı: “Borcu Hemen Ödeyin”

Türkiye’de ekonomi yönetiminden gelen sinyaller, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek seçim sonrasında kredi kartlarına bazı kısıtlamaların yapılacağı yönünde. Ekonomist Barış Soydan, kredi kartı borcu olanların hemen ödemesi gerektiğini belirterek, dayanıklı tüketim ürünlerinin alımı için ise beklenmemesi gerektiğini ifade etti.

Enflasyonu düşürmeye çalışan Merkez Bankası’nın, kredi kartıyla ilgili kısıtlamaları seçim sonrasında yürürlüğe sokmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ekonomist Barış Soydan, seçim sonrası fiyat artışlarının olacağını belirterek "Dayanıklı tüketim eşyaları gibi ürünler almayı düşünenlerin beklemeden harekete geçmelerinde fayda var. Kredi kartı borçlarını mümkünse kapatmak önemli" uyarısında bulundu.

Soydan, seçim sonrası, özellikle doğalgaz ve elektrik gibi birçok alanda fiyat artışlarının beklendiğini vurguladı.

"Türkiye'nin Arjantin'e dönme riski var" diyen Soydan, "Eğer büyük ekonomik reformlar yapılmaz veya sıcak paranın akışı kesilirse, Türkiye'nin geleceği endişe verici olabilir" şeklinde konuştu.

"Dayanıklı tüketim eşyası almayı düşünenlerin acele etmeleri önemli. Kredi kartı borçlarını kapatmak gerekiyor. Konut ve otomobil fiyatlarının enflasyonun gerisinde kalacağını düşünüyorum. Otomobil almayı düşünenlerin bir süre beklemesi daha mantıklı olabilir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Gözler Meclis'e Çevrildi: Kredi Kartı Borcu Olanlara Af mı Geliyor?
Fatih Altaylı'dan Kredi Kartı Düzenlemesi Zorunlu Açıklaması: "Vatandaşı Acı Çekecek"
Kredi Kartı Kullanma Şekline Göre Senin Ruhun Ne Kadar Zengin?

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
22.02.2024

defalarca depreme denk geldik, yüzyılın salgınını yaşadık, vücudumuza ne olduğu belli olmayan şeyler zerk ettiler, iklim sorunu, küresel ısınma derken birde bu ………….. çocuğunun beceriksiz, basiretsiz,bencil,ayrımcı politikası sonucu gelecekten korkmaya başladık. şansımı skm nasıl bir döneme denk geldik biz böyle. (boşlukları kafanıza göre doldurun.)

Pasif Kullanıcı
22.02.2024

Para bulursak öderiz🤔

22.02.2024

Kredi kartı ödememde sıkıntı yok çoğu alışverişimde tek çekim yaparım böyle bir ksıtlama gelirse hem ticari kartımı hemde normal kartımı iptal ederim benim gibi bir çok kişi bunu yapacaktır şimdi bankalar düşünsün

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ