Ekonomimizi Öve Öve Bitiremeyen Gurbetçilerin Türkiye'de Oy Kullanma Haklarının İptal Edilmesi Talebi

Bildiğiniz gibi her seçim konusu açıldığında gurbetçilerle Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız arasında gerilim dolu tartışmalar yürütülüyor. Bir yandan gurbetçiler, bizlerin ekonomik anlamda onlardan daha iyi olduğumuzu iddia ediyor, diğer yandan da Türkiye'deki vatandaşlar gurbetçilerin ellerinden oy haklarının alınmasını istiyor. Siz bu konunun neresindesiniz? Gelin konuşup, tartışalım!

Az çok sosyal medyayı takip eden biriyseniz dövizde aşırı dalgalanmalar meydana geldiğinde konunun dönüp dolaşıp gurbetçilere bağlandığını da görmüşsünüzdür. İnsanlarımız, TL'nin değer kaybetmesiyle gurbetçilerin ellerini ovuşturduklarını ve bu durumdan zevk aldıklarını düşünüyor.

E durum böyle olunca da tartışmalar uzadıkça uzuyor. Cepte duran para olduğu gibi eriyip gidiyor.

İnsanlar gelecek kaygısı yaşıyor. Bu tedirginlik hali de gurbetçilere yönelmemize neden oluyor. Vatandaşımız sinirini gurbetçilerden çıkartıyor.

Bizim paramız eridikçe onların parası değerleniyor doğal olarak fakat gurbetçilerimiz inatla Türkiye'deki insanların kendilerinden daha iyi yaşam şartlarına sahip olduklarını söylüyor. Türkiye'deki insanları kızdıran nokta da bu.

"Hem istediğin gibi yabancı ellerde yaşayamıyorsun hem de vatan aşkıyla yanıp tutuşuyorsun. E o zaman gel burada yaşa?" diye sorar insanlar da haklı olarak.

Dövizle başlayan bu gurbetçiler ve Türkiye'deki vatandaşlar arasındaki gerilim seçim meseleleri konuşulduğunda "oy kullanma" konusu alevleniyor.

Yurt dışında yaşayan Türklerin yılda belki de bir ay gelip kaldıkları ülkenin kaderini belirlemesi insanların canını sıkıyor.

Türkiye'yi övüyorlar, yaşadıkları toprakları eleştiriyorlar fakat gelip burada yaşamadan burada yaşayan vatandaşlarla aynı söz hakkına sahip oluyorlar. Bunun ne kadar adaletli bir sistem olup olmadığı üzerine iyice düşünüp tartışılması gerekiyor.

E bu sıkılan canlar da "Gurbetçilerin oy hakkı iptal edilsin" kampanyası bile başlatıyor. Anlayacağınız gerçekten bu konu bu seviyeye kadar geldi.

Peki sizin bu tartışmada yeriniz nerede? Düşünceniz neler? Hadi konuşup, tartışalım ama önce anketimize alalım sizi...

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
06.07.2021

Belli bir süre sınırı olmalı, örneğin 5 sene, bu süreden fazla yurt dışında yaşayan kişi artık Türkiye'de yaşamıyor sayılmalı ve oy kullanma hakkı elinden alınmalı, kesin dönüş yaparsa da geldikten sonraki 2. seçimden itibaren oy kullanmaya başlamalı

06.07.2021

Evet çok mantıklı

06.07.2021

Ben İstanbul'da doğmuş ve yaşayan bir yurttaş olarak nasıl ki memleketim Edirne'nin yerel seçiminde oy kullanamıyorsam bu arkadaşlar da ekmeğini yedikleri ülke için oy kullansınlar yalnızca ya da "kurulu düzenlerini" bırakıp memlekete dönsünler.. (:

06.07.2021

Gel yasa cennetinde desen Türk olduğunu saniyesinde unutur bunlar. Ya da keşke Almanya şu kanser hücrelerini buraya yollasa. Madem biz çekiyoruz bu davar sürüsü de çeksin. İlla içinde biz cekmiyorsak vatanımızdakiler de çekmesin diyen kanı bozuk olmayan normal insanlar vardir ama çoğunluğu böyle bunların. O yüzden üzgünüm yani ama gereken bu. Umarım sonradan gelen hükümet bunu sağlar. Ya oy kullanmayacaksiniz ve Türk vatandaşlığından vazgececeksiniz ya da döneceksiniz. Görürüm ben o ak çocukları. Yemin ederim burada dolar euro yükseldikce işlerine geliyor.

TÜM YORUMLARI OKU (24)