Ekonomik Reform Paketi Nedir? Ekonomik Reform Paketi Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yönetiminin değişmesiyle birlikte ekonomi yönetiminde de yeni kararlar alınmıştı. Merkez Bankası, sıkı para politikasına geçmiş ve uyguladığı yüksek faiz ile doların düşmesini sağlamıştı. Ekonomik olarak atılan bu adımların devamı ise ekonomik reform paketi ile belirlenecek. Geçtiğimiz günlerde açıklanan ‘yargı reform paketi’ sonrasında gözler şimdi ekonomik reform paketine çevrildi. Peki, ekonomik reform paketi ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar…

Ekonomik Reform Paketi Nedir?

Ankara kulislerinden sızan bilgilere göre; ekonomik reform paketi ile kamuda tasarruf, harcamaların denetlenmesi artırılacak. Yatırımlara teşvik ve yerli-yabancı sermaye desteklemesi gibi konular da elene alınacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın açıklamasına göre iş çevresinden geniş bir çevreye danışılarak hazırlanan ekonomik reform paketinde, yatırımcılara vergi indirimleri, bedelsiz arsa temini, ucuz kredi gibi imkanlar sağlanacak.

Ekonomik Reform Paketi Ne Zaman Açıklanacak?

Vatandaşların büyük merakla beklediği ekonomik reform paketi, yarın (12 Ocak) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!