Ekmek Meyvesinden Ejder Meyvesine, Kiwanodan Akeye Daha Önce Görmediğiniz Tropikal Meyveler

Bir kişiye tuhaf görünen veya tadı tuhaf gelen şey, dünyada başka birinin en aşina olduğu şey olabilir. Dünyada birbirinden farklı görünüme sahip tropikal meyveler vardır. Dünyanın en tuhaf egzotik meyveleri nelerdir? Tropikal meyveler nelerdir? İşte tüm detaylar 👇

1. Kiwano: Afrika'ya özgüdür.

Kiwano, Afrikan boynuzlu salatalık adıyla bilinmektedir. Kiwanonun tadı hem salatalığa hem de kabağa benzemektedir. Bol lifli ve C vitaminli bir meyvedir.

2. Durian: Güney Asya'da yetişir.

'Meyvelerin kralı' olarak bilinir. Duriana'ya, 'cennet - cehennem' de denilmektedir. Dışında iğneye benzeyen çıkıntıları var, içinde ise bademsi bir yenilebilir kısım. Genellikle kokusu çok fazla sevilmiyor çünkü çürük soğan gibi koktuğu söyleniyor.

3. Mangostan: Güney Asya'da çok sevilerek tüketilir.

Meyvelerin Kraliçesi olarak da adlandırılır. Mor renkte çok kalın bir kabuğun içindeki yenen kısmı, beyaz ve yumuşaktır. Güney Asya ülkelerinde, özellikle de Endonezya mutfağında çokça tüketilir. Açabilmek için genellikle kırmak ya da bıçakla kesmek gerekir.

4. Jackfruit: Güney ve Güneydoğu Asya bölgelerinde yetişmektedir.

Dünyanın en büyük ağaçta yetişen meyveleri arasındadır. Yaklaşık çapı nadiren de olsa 25 cm'yi bulur ve ağırlıkları 35 kiloya kadar çıkabiliyor. Kızarmış olarak servis edilmektedir.

5. Cupuaçu: Brezilya’da Amazon Ormanlarında ve Amerika Birleşik Devletlerinin belirli bölgelerinde yaygın yetişir.

Kahverengi kabuklu ve beyaz etli hamurlu yumurta şeklindedir. Akrabası olan kakao meyvesine benzer bir görüntüsü vardır. Kakao ailesinden geldiği için benzer birçok özelliği vardır ve kakao gibi işlenerek lezzetli ikramlıklar hazırlanabilir. Yapısının ince ve yağlı olmasından dolayı losyon olarak kullanılmaktadır.

6. Ejder meyvesi: Anavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika'dır.

Hylocereus cinsi bir kaktüsün meyvesidir. Hylocereus cinsi bir kaktüsün meyvesidir. Kalori yönünden oldukça düşük olan meyve içindeki minik siyah çekirdekler nedeniyle kiviye benzetilir.

7. Liçi: Çin'in güneyinde yetişen bir meyvedir.

Geçmişte kral meyvesi olarak anılmış olan bu meyve Çin'de vergi olarak da halktan toplanmıştır. Böğürtlen ailesinden olan bu meyvenin içi beyaz ve yumuşaktır.

8. Ekmek meyvesi: Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus çevresinde bulunuyor.

Görünüş olarak ekmeğe benzemese de tadı ekmeğe benzemektedir. Kızartılabilir, haşlanabilir ya da fırınlanabilir. Nişasta oranı fazla olduğu için ekmek olarak da kullanabilmektedir.

9. Rambutan: Güney Asya'nın en bilinen meyvelerinden bir tanesidir.

Rambutan meyvesi, kestane türündedir. Tüylü anlamına gelmektedir. Dış kabuğu soyulduğunda içinden bir topçuk şeklinde meyvesi çıkıyor. İçinden çıkan meyvenin tadı üzüme benzemektedir.

10. Ake: Jamaika’nın ulusal meyvesidir.

Ake tıpkı domates gibi  bir meyve olması rağmen bir sebze olarak anılmaktadır. Yapısı kremsi ve yumurta gibi narin olmasına rağmen, tadı yumurtadan tamamen farklıdır. Piştiğinde genellikle cevizimsi bir tada sahiptir. Acı alt notalar barındırır.

11. Aguaje: Amazon meyvesidir.

Peru’da “Aguaje Hurması” olarak bilinir ve “Moriche Palmiyesi” adı verilen bir palmiye ağacında yetişir. Kestane rengindeki ve parlak pullu bu meyvenin eti sarı renktedir. Yüksek C vitamini içeriği ile dikkat çeker. Perulular, meyvenin güzelliğe katkı sağlayacak özelliklere sahip olduğuna inanır. Bu nedenle, aguaje kapsülleri Peru’da bir nevi güzellik malzemesi olarak satılmaktadır.

12. Noni: Pasifik Adaları, Güneydoğu Asya, Avustralya ve Hindistan'da yetişen tropikal bir meyvedir.

Çoğunlukla meyve suyu olarak tüketilen noninin keskin bir kokusu ve tadı vardır. Noni tüketen kişiler meyveyi püre, macun veya meyve suyu haline getirir ve tek başına veya diğer malzemelerle birlikte kullanır. Dışı saydam sarı renge dönene kadar kabuklarını soyun. Dilimleyin, çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra blender ile çekerek içecek haline getirebilirsiniz.

13. Güveyfeneri: Orta Amerika ve Güney Amerika'nın doğusunda doğal olarak yetişen küçük bir meyvedir.

Bu meyve çok küçük bir domatese benzer. Kabuk soyulduktan sonra minik meyve ortaya çıkar. Bitki, üzerindeki şekli nedeniyle Çin feneri olarak da adlandırılır. Güveyfeneri domates gibi yenebilir. Salatalarda ve tatlılarda kullanılır, reçeli ya da jölesi yapılabilir.

14. Buda’nın eli: Uzakdoğu’da özellikle Çin’de önemli yere sahiptir.

Parmaklı ağaç kavunu olarak da anılır. Buda’nın eli isminden de anlaşılabileceği üzere parmakları olan bir limonu andırır. Meyve susuz ve etsiz olduğu için tek başına yenilmez. Genellikle küçük parçalar halinde dilimlenerek salata içinde tüketilir. Aynı zamanda şeker olarak da kullanılabilir.

15. Santol: Malezya, Sri Lanka ve Endonezya'da sıkça rastlanır.

Pamuk meyve ya da ekşi elma olarak da bilinen santol, mangostana benzeyen bir diğer meyvedir .Mangostanın tadına göre daha ekşi bir tada sahiptir. Yine mangostanda olduğu gibi ortadan bıçakla bölünür, ortasında kalan kısımlar çekirdekleridir. İçi kaşıkla sıyrılarak yenir.

Kahvaltısız Olmaz Diyenler İçin Ülkelerin Kendilerine Özgü Kahvaltı Kültürlerini Açıklıyoruz
Krepten Kokorece, Sosisliden Patates Kızartmasına Dünyaca Ünlü Sokak Lezzetlerini Öğrenince Çok Şaşıracaksınız
Sütlüsünden Ballısına, Tereyağlısından Nanelisine Dünya Çapında En Çok Tercih Edilen Çay Çeşitleri

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Derbi Öncesi Çok Konuşulacak Açıklama: ''Hakemlerle İlgili Kaygım Var''
Yarışmaya Katıldıktan Sonra Başından Vurulan Mutlu Kaya'nın "Başardım" Paylaşımı Duygulandırdı!
Serhat Kılıç Seksenler Dizisinde Rol Arkadaşı Olan Vural Çelik'in Cenazesine Neden Katılmadığını Açıkladı!
YORUMLAR
21.02.2023

Liçi ve rambutanı çok merak ediyorum

Liçi nin tadı aynı kabukları soyulmuş beyaz üzüm gibi. Çok aman aman bir şey değil.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ