Ek Gelir İçin Figüranlık Yaptı; Terörist Damgası Yedi, İki Kez İşinden Oldu

Yıllar önce bir film setinde rol gereği teröristi canlandıran kurye Vedat Gümüşgöz'ün hayatı kâbusa döndü. Terörist damgası yiyen 26 yaşındaki genç, 'Hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Hiçbir yerde iş bulamaz oldum.' dedi.

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde yaşayan 26 yaşındaki Erzurumlu kurye emekçisi Vedat Gümüşgöz, 5 yıl önce kayıtlı olduğu oyunculuk ajansı aracılığıyla 'Bordo Bereliler 2: Afrin' filminde figüran olarak yer aldı. 

Filmin küçük bir bölümünde görünen ve vurularak öldürülen bir teröristi canlandıran Gümüşgöz, üzerindeki kamuflaj kostümle set arkadaşlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çekti. 

O fotoğrafın üzerinden 5 yıl geçti, Erzurumlu Vedat hatırasını 'Film setinden bir kare' notuyla sosyal medya üzerinden paylaşmaya karar verdi. 

Sabah'ın aktardığına göre Gümüşgöz ile aynı firmada kurye olarak çalışan iş arkadaşı Murat K., Erzurumlu gencin o fotoğrafını kaydederek firma yetkililerine gönderdi. 

Fotoğrafı gören yetkililer Gümüşgöz'ün işine son verdi.

Kâbus peşini bırakmadı

'Terörist' damgası yiyen genç, derdini anlatamayınca başka bir firmada yine kurye olarak iş başı yaptı. Ancak o fotoğraf Gümüşgöz'ün peşini bırakmadı ve dönüp dolaşıp yeni göreve başladığı firmanın yetkililerinin eline geçti. Aynı şekilde ikinci işinden de kovulan Vedat, soluğu savcılıkta aldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Gümüşgöz şikayet dilekçesinde 'Şüpheli Murat K. ve Mustafa O. D., Terörle Mücadele Birimi'ne giderek hakkımda şikayette bulunup ifade vermiş, fakat ilgili ekiplerin yapılan incelemesi sonucu, sinema filminde rol almış olduğum bir ana ait rol gereği terörist kılığına girdiğim açıkça anlaşılmış olup, masumiyetim kanıtlanmıştır.

Şüpheliler ikinci kez işten çıkarılmama neden olup, farklı bir işe girdiğim taktirde de tekrar işten atılmama yönelik asılsız iftiralarına devam edeceklerini düşündüğümden bir an önce cezalandırılmalarını talep ediliyorum' ifadelerine yer verdi.

"Yeni işimden de kovuldum, hayatım karardı"

Yaşadıklarını Sabah'a anlatan Vedat Gümüşgöz 'Ek gelir için figüranlık yapmaya karar vermiştim. 5 yıl önce bir filme çağırdılar, sete giderken rolümü bile bilmiyordum. Teröristi oynayacaksın dediler, kostüm verdiler. Kostümü giydim, bir iki sahnede göründüm daha sonra işim bitti. Sette de bir hatıra fotoğrafı çekmiştik. 5 yıl sonra o fotoğrafa denk geldim, güzel bir hatıra diye 'Film setinden bir kare' notuyla paylaştım' dedi.

'İş arkadaşım görmüş, art niyetiyle yazdığım yazıyı silip sadece fotoğrafı kullanarak müdürlerimize şikayet etmiş. Ben daha ne oluyor diyemeden işten atıldım. Yeni işe girdim, o kişi fotoğrafımı alıp yeni işimdeki birine atmış, o da müdürlere atmış. Pandemi döneminde zar zor bulduğum ikinci işimden de haksız yere kovuldum. 6 kardeşiz, annem babam çok yaşlı. Aileme bakmak zorundayım ama ekmeğimle oynuyorlar. Ben vatanını, bayrağını çok seven, haram yemeyen vergisini ödeyen bir insanım. Bana neden böyle yapılıyor, hayatım karardı.'

Popüler İçerikler

Semih Çelik'in Babasının İfadesi Ortaya Çıktı: "16 Yaşından Önce Normaldi, Namaz da Kılıyordu"
Narin Cinayetinde Önemli Gelişme: Ölüm Yeri ve Saati Kesinlik Kazandı!
KYK Yurdunda Erkeklerin Toplu Tacizine Maruz Kalan Kız Öğrenciler Seslerini Duyurmaya Çalışıyor
YORUMLAR
03.01.2022

işverenlerin mallığı. lan gerizekalılar öyle etli butlu, temiz yüzlü terörist mi olur mallar.

03.01.2022

Bazen acaba yiyip içtiklerimize bir şey atıyorlar da ondan mı bu kadar salak türüyor diye düşünüyorum. ulan teröristi oynadı diye işten adam mı atılır! bu hesaba göre asker rolü oynayanlara şeref madalyası verelim. Allahım şu kullarına yarımda olsa akıl ver çeyrek akıl yetmiyor AMİN!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ