Einstein'dan Bile Daha Zekilermiş! Lisa Kudrow, Tarantino ve James Woods Gibi Yüksek IQ'ya Sahip Ünlüler

Magazin programları ve sosyal medya sayesinde artık ünlüler hakkında neredeyse her şeyi biliyoruz. Peki, hayranı olduğumuz dünya starlarının ne kadar zeki olduklarını biliyor musunuz? Yeteneklerinin yanı sıra zekâlarıyla da kendilerine hayran bırakan ünlülerin IQ puanlarını sizler için araştırdık. İşte, Hollywood dünyasının birbirinden zeki yıldızları…

James Franco

Amerikalı oyuncu, senarist, yazar, yapımcı, yönetmen ve ressam olan Franco’nun IQ düzeyi 130. 2006 yılında California Üniversitesinde dört yıllık İngiliz Edebiyatı Bölümünü iki yılda yüksek derece ile tamamladı. Hemen ardından Columbia Üniversitesinde Yaratıcı Yazarlık, New York Üniversitesinde Senaryo Yazarlığı bölümlerini okuyup Yale Üniversitesinde İngiliz Edebiyatı üzerine doktorasını yaptı. James Franco, ayrıca sinema yapımı alanında master yaptı.

Nicole Kidman

Hawaii doğumlu güzel oyuncu Nicole Kidman'ın IQ düzeyinin 132 olduğu biliniyor. Oyunculuk kariyerine 1989 yılında başlayan Nicole Kidman, Drama ve Performans Sanatları Bölümü mezunu.

Jodie Foster

Kuzuların Sessizliği filmindeki rolüyle adını geniş kitlelere duyurmayı başaran Jodie Foster, oyunculuğa üç yaşında başladı. Ünlü oyuncunun IQ düzeyinin 132 olduğu biliniyor.

Kate Beckinsale

IQ düzeyi 132 olan Kate Beckinsale, Oxford Üniversitesinde Modern Diller eğitimi aldı. Güzel oyuncu; Rusça, Almanca ve Fransızca dillerini akıcı şekilde konuşabiliyor.

Shakira

Güzelliği, sesi ve dansıyla kendine hayran bırakan Shakira’nın IQ düzeyinin 140 olduğu söyleniyor. Güzel şarkıcı, aynı zamanda dâhiler birliği Mensa üyesi olan ünlülerden biri.

Natalie Portman

Harvard Üniversitesinde Psikoloji eğitimi alan Natalie Portman'ın IQ düzeyi 140. Güzel oyuncu; aynı zamanda Fransızca, Almanca, İspanyolca, Japonca ve İbranice olmak üzere beş dil biliyor.

Madonna

Popun Kraliçesi olarak anılan Madonna’nın IQ düzeyinin 140 olduğu söyleniyor. Yedi Grammy Ödülü bulunan 63 yaşındaki şarkıcı, tıpkı Shakira gibi Mensa üyesi.

Geena Davis

Oscar, Emmy ve Altın Küre ödülleri alan Geena Davis; yeteneği ile sevenlerini büyüleyen biri. Oyuncunun IQ düzeyinin 140 olduğu söyleniyor.

Robin Williams

1951 doğumlu Amerikalı oyuncu ve komedyen olan Williams’ın IQ düzeyi 140. Dâhi ünlü, önce Siyasal Bilimler eğitimi aldı ve ardından Juilliard Konservatuvarına girdi. Üç yılın sonunda konservatuvarı bıraktı ve komedyenliğe başladı. Kariyerindeki stres yüzünden erken yaşta uyuşturucu kullanmaya başlayan komedyen, 2014 yılında intihar ederek aramızdan ayrıldı.

Kesha

Üniversite sınavından oldukça yüksek bir puan aldığı bilinen Kesha, IQ düzeyi 140 olan ünlüler arasında bulunuyor.

David Duchovny

Altın Küre Ödüllü David Duchovny, Princeton Üniversitesinden mezun olduktan sonra Yale Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. Doktorasını yarıda bırakan oyuncunun IQ düzeyinin 147 olduğu söyleniyor.

Nolan Gould

Modern Family dizisiyle çıkış yapan Nolan Gould, canlandırdığı karakterin aksine tam bir dâhi. Liseyi 13 yaşında bitiren Gould da Mensa üyesi olan ünlüler arasında yer alıyor. Genç oyuncunun IQ düzeyinin 150 olduğu biliniyor.

Cindy Crawford

Liseyi okul birincisi olarak bitirmesinin ardından Cindy Crawford, Northwestern Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünü burslu kazandı. Crawford, 19 yaşında modellik kariyerine başlayarak öğrenimini yarıda bıraktı. Ünlü güzelin IQ düzeyinin 154 olduğu söyleniyor.

Alicia Keys

Yedi yaşında piyano çalmaya başlayan Alicia Keys'in, ilk şarkısını 14 yaşında bestelediği belirtiliyor. Keys’in IQ düzeyinin ise 154 olduğu söyleniyor.

Asia Carrera

Yetişkin filmlerinde oynayan Asia Carrera, 156 IQ düzeyi ile Mensa üyesi olan ünlülerden birisi. Genç yıldız, Rutgers Üniversitesindeki Japonca İşletme eğitimini ise yarıda bıraktı.

Lisa Kudrow

Friends dizisinde aldığı rolle tanınan Lisa Kudrow’un IQ düzeyinin 160 olduğu söyleniyor. Ayrıca yetenekli oyuncunun Vassar College’dan Biyoloji mezunu olduğu biliniyor.

Matt Damon

Oscar ödüllü ünlü oyuncu Matt Damon'ın IQ düzeyinin 160 olduğu biliniyor. Ayrıca kendisi Harvard Üniversitesi mezunlarından biri.

Dolph Lundgren

160 IQ’ya sahip Dolph Lundgren, Kimya Mühendisliği Bölümünde lisansını tamamladıktan sonra master yaptı. Ayrıca İsveçli oyuncu İngilizce, Almanca ve Japonca dahil olmak üzere yedi dil biliyor.

Conan O’Brien

Emmy ödüllü talk show sunucusu Conan O’Brien'ın IQ düzeyinin 160 olduğu söyleniyor. Kendisi Harvard Üniversitesi mezunu ünlüler arasında yer alıyor.

Quentin Tarantino

İki Oscar Ödülü bulunan oyuncu, senarist ve yönetmen olan Tarantino; 160 IQ düzeyine sahip. Yüksek bir zekânın ürünü olduğu belli olan senaryolarının birçoğunu Tarantino'nun tek başına yazdığı biliniyor.

Rowan Atkinson

Ünlü olmadan önce Elektrik Mühendisliği Bölümü okuyan Atkinson, Oxford Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. Mr. Bean rolüyle ünlenen aktörün IQ düzeyinin 178 olduğu söylentiler arasında.

James Woods

180 IQ’ya sahip James Woods, MIT’de burslu olarak Politika Bilimleri okudu. Üniversite yıllarında tiyatro kulübüne üye olduktan sonra Woods, eğitimini yarıda bırakıp oyunculuğa yöneldi.

Ameliyattan Bir Hafta Sonra Sete Dönmüş: Kanseri Yenen Canan Ergüder'in Tecrübelerini Onun Ağzından Dinliyoruz
Çıkardığı Albüm Sayesinde Bir Dönem Oyunculuk Yapmıştı! Ebru Gündeş'in Kariyerini İnceliyoruz
Müge Anlı'dan Esra Erol'a, Gündüz Kuşağı Sunucularının Dünden Bugüne Değişimlerini İnceliyoruz
Bir Günde 17 Bin Lira Kazanıyorlarmış! TikTok Fenomenlerinin Lüks Yaşantısı ve Servetine İnanamayacaksınız

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
07.08.2022

IQ testlerine inanmıyorum . Kime göre neye göre.. Zeka sadece matematiksel yorumlamalarla ölçülemez. Çoklu zeka gerçeğini daha 20 sene önce bir çok kişi , öğretmenler de dahil , bilmiyordu.

07.08.2022

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

07.08.2022

Bravo.

TÜM YORUMLARI OKU (4)