Ehliyet Sınavları Ertelendi mi? Motorlu Taşıt E-Sınavları Ne Zaman?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra ülkemizde hayat adeta durdu. Herkesin yüreği deprem bölgesinde atmaya başladı.Hal böyle olunca birçok sınav ertelendi, okullar tatil edildi. Ehliyet sınavına girecek kişiler de arama motorlarına yöneldi. 'Ehliyet sınavı yapılacak mı, ne zaman yapılacak?' sorusu araştırıldı. MEB ise e-sınav tarihleri hakkında bir açıklama yaptı. Peki ehliyet sınavı ertelendi mi, ehliyet sınavları ne zaman?

İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem tüm yurdu derinden etkiledi. Depremin 5.gününde arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürüyor.

Deprem 10 ilimizde korkunç yıkımlara sebep oldu. Bunun üzerine MEB okulları 1 haftalığına tatil edildiğini açıklamıştı. Daha sonra yapılan açıkalamada okulların 20 Şubat tarihinde açılacağı duyuruldu. Yükseköğretim kurumlarının bahar yarıyıl başlangıcı ise ikinci bir duyuruda açıklanacak.

Ehliyet alacak adaylar da ehliyet sınavlarının yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. 81 ilde yazılı sınavın nasıl yapılacağı merak konusu oldu.

MEB ilk olarak okullardaki durumla ilgili bir açıklama yapmıştı. Daha sonra MTSK e-sınavlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen e-sınavların ne zaman yapılacağı açıklandı.

Peki ehliyet sınavları ertelendi mi, ne zaman yapılacak?

Motorlu taşıtlar sürücü kursu e-sınavlarının ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Yapılan açıklamada 7-12 Şubat arasında yapılması planan ehliyet e-sınavlarının tüm Türkiye genelinde ileri bir tarihe erteleneceği açıklandı. Ancak sınavların ne zaman yapılacağına dair bir bilgi verilmedi. Bir sonraki açıklamada tarih verilmesi bekleniyor.

11-12 Şubat tarihleri arasında yapılması planan BİLSEM sınavları da ileri bir tarihe ertelendi. Sınavın ne zaman yapılacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

7-12 Şubat arasındaki sınavlar MEB tarafından ertelendi. Bu noktada mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılacak olan kalfalık ve ustalık sınavlarının da ertelendiği duyuruldu.

İlginizi Çekebilir

2023 YKS Ertelendi mi, Ertelenecek mi? YKS Başvuruları Ne Zaman?
YÖK'ten Üniversite Duyurusu: Üniversiteler Tatil mi, Ne Zamana Kadar Tatil, Ne Zaman Açılacak?
2023 YKS İlk Dönem Konuları: 12. Sınıf 1. Dönem YKS Konuları Neler?

Popüler İçerikler

Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı