Ego Tatmini mi? Genetik Bozukluğu Olmasına Rağmen Engelli Çocuklara Sahip Olan İnsanlara Yapılan Eleştiriler

Hangi yorumu yaparsan yap elinde kalıyor.

Skolyoz hastası Ayça ve cam kemik hastası Mesut Özeker çiftini birçoğunuz biliyorsunuz. Geçtiğimiz yıllarda da Murat isminde bir çocukları oldu.

Genlerinden dolayı sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeleri çok zor olan bu çiftin herhangi bir gen ayrıştırması, iyileştirmesi yapmadan çocuk sahibi olması epey eleştirilmişti. Bu eleştiriler hala devam ediyor tabii.

İnsanlar, Instagram'da Murat üzerinden kazanç sağladıklarını düşünüyor. Bu nedenle de engelli bir birey olarak dünyaya gelmesine göz yumduklarını söylüyorlar.

Genetik bozuklukları olmasına rağmen hamilelik öncesinde ve sırasında herhangi bir işlem de yapmamışlar. Asıl insanların dikkatini çeken nokta da bu. Elbette her insan çocuk sahibi olmak isteyebilir fakat böyle bir durum varsa çocuğun sağlıklı bir şekilde doğması için bazı işlemlerin yapılması gerektiğini düşünüyor insanlar.

Özeker ailesinden sizlere burada bahsetmiştik;

Engelli Fenomen Ayça ve Mesut Özeker Ailesiyle İlgili Ortaya Atılan İddiaları Okuyunca Ne Düşüneceğinizi Şaşıracaksınız!

Aynı eleştiri Şevki ve Mine isimli çifte de yapılıyor. Hifanur ismini verdikleri kızlarının, babası Şevki gibi yürümekte zorluk çektiği söyleniyor.

Elbette sadece bu örnekler Türkiye'de yok. Dünyanın birçok yerinde genetik bozukluğunu umursamadan çocuk sahibi olan birçok insan var. Bu videoda da gördüğünüz gibi...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Birçok insan da bu durumla ilgili eleştirilerini dile getirdi.

Siz bu eleştirilere katılıyor musunuz? Böyle durumlardaki en doğru adım sizce ne olmalı? Yorumlarda bu konuyu konuşalım!

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR

Benim böyle durumlarda merak ettiğim tek bir şey var: Bu insanlar neden evlat edinmeyi asla ama asla bir seçenek olarak görmüyorlar? Gerçekten bunu merak ediyorum sadece. Çocukları olmuyor diye yıllarca uğraşıp dünya para döken insanlar var, engelli bir çocuğu olacağı kesinken hala çocuk yapan var. Anne baba olmak istemeyi anlıyorum ama bunun tek yolunun doğum olduğunu sanmak neden?

Pasif Kullanıcı
05.08.2020

Kız çocuk büyüdüğünde babaya erkek çocuk büyüdüğünde anneye haram olurmuş. Bu yüzden dinimiz evlat edinmeyi yasaklıyormuş. Çocuğu olmayan bir komşumuza neden evlat edinmiyorsunuz diye sorduğumda bu cevabı vermişti.

06.08.2020

Aptal aptal duyar kasmayın kardeşim bile bile engelli sakat çocuklar doğurup neden bu hayatı hem kendilerine hem çocuklarına zindan etsinler. Ana baba öldükten sonra o engelli çocuklara kim bakacak sahip çıkacak? Bayılıyorsunuz her şeye duyar kasmaya ya. Senin bu hayatta o kadar zorluk çekecek, acı çekecek,dışlanacak bir çocuğu dünyaya getirmeye hakkın yok çocuğa yazık kusura bakma.

05.08.2020

Evet bozuk genetiğini çocukta neler yaratacağını bile bile aktarmaları suç. Bir bebeği neden hayata 10-0 geriden başlatıyorsunuz ?Bir çift bir problemi varsa gen taraması sonucu tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olabilir !Birde taşı sıksalar reklamını yapıyor. Ara sıra bakıyorum storyleri ve profilleri full reklam ve tanıtım dolu

TÜM YORUMLARI OKU (49)