Döviz Kuru Malum! Eğlenerek Dolar Kazanabileceğiniz 9 Web Sitesi

İnternet üzerinden para kazanmanın bin bir çeşit alternatif yolu var. Dolar kazandıran internet siteleri de bunlardan biri. Ancak bu derya deniz web siteleri arasından karşımıza “dolar kazandırdığını” iddia eden sahte web sayfaları veya nasıl internetten para kazanabileceğinizle ilgili ücreti ve içeriği şişirilmiş eğitimler çıkabiliyor. Bunları ayırt etmekse normal bir internet kullanıcısı için oldukça zor. Bunun yerine sizler için derlediğimiz, maaşınızı dolar üzerinden alabileceğiniz güvenli web sitelerini yazımızda bulabilirsiniz.

Son yıllarda, özellikle pandemi nedeniyle, evden çalışma modeli giderek yaygınlaştı. İnsanların birçoğu evden çalışarak ek gelir elde ediyor. Şu an Türkiye’de 1,3 milyon, Avrupa genelinde ise yaklaşık 9 milyon kişi freelance çalışıyor. Üstelik önümüzdeki yıllarda da bu rakamların artacağı tahmin ediliyor. Bu demek oluyor ki, toplum olarak evden para kazanmayı seviyoruz. İşe bir de bolca dalgalanan dolar kuru dahil olunca pek çok kişi, yurt dışından gelir elde etmenin, yani dolar kazanmanın yollarını aramaya başladı. 

Eğer biraz araştırırsanız çalışanlarına dolar üzerinden maaş veren çeşit çeşit web sitesi olduğunu görebilirsiniz. Ancak bu platformların kaçı sizin beklentilerinizi karşılar, orası biraz karışık. Diğer yandan, internet üzerinden yurtdışı kaynaklı web sitelerinde çalışmak için önünüze bazı dijital eğitimler de çıkabilir. Bu eğitimler genellikle ücretli ve ne yazık ki pahalı kurslardan oluşmaktadır. Zaten birçoğunun size vereceği ders içeriklerini de Google’layarak bulabilirsiniz. 

Hal böyle olunca hem hayallerinizi güvenli yollarla gerçekleştirin hem de cepleriniz dolsun, diye tarafımızdan onaylı bazı web siteleri bulduk. İşte dolar kazanabileceğiniz web siteleri:

1- Yazılımcılar, SEO uzmanları ve makale yazarları buraya toplanıyor: “Upwork.com”

Upwork.com belki de daha önce duyduğunuz bir internet sitesi olabilir. Çünkü geçtiğimiz yıl Twitter’da açılan #Birlikteİhracat başlığı ile Türkiye’de birçok çalışan Upwork platformunu konuştu. Klasik bir iş arama platformundan farkı özgeçmiş doldurma kısmının biraz zahmetli olması. Ama bunun da güzel yanı işe alımlarda sizi ve yeteneklerinizi mükemmel ölçüde tanıyabiliyorlar. Titizlikle incelenen özgeçmişlerin ardından kendinize en uygun işi bulabiliyor ve uzun soluklu çalışabiliyorsunuz. 

Upwork platformu üzerinden kısa ve uzun dönem proje işleri ya da saatlik işler alabiliyorsunuz. Sitenin şu an 1,5 milyondan fazla müşterisi var ve büyük bir network ağı şeklinde işliyor. Üye olmak ya da iş aramak için herhangi bir unvana sahip olmak zorunda değilsiniz. Upwork’de genellikle yazılımcı, SEO ve makale yazarı, grafik tasarımcı arayanlar iş ilanı yüklüyor. Çalışanların aylık kazandığı rakam ise 3 bin ila 5 bin dolar arasında değişebiliyor.

2- Sanata karşı yetenekliyseniz: Fiverr.com

İşte sonunda dengeleri tersine çeviren bir iş bulma sitesi. Fiverr.com ‘da düzen başka türlü işliyor; iş verenler değil, iş arayanlar ilan yüklüyor. 

Fiverr.com, Tükiye’de hizmet veren Bionluk sitesinin orijinal halidir. Diğer iş arama platformlarına göre fazlasıyla kullanıcı çeker ve popülerdir. Dolayısıyla iş almak da zordur. Ancak sanatsal işlerde çalışıyorsanız ya da bu alanda yetenekliyseniz Fiverr’da fırsatınız oldukça yüksek. Platformda genellikle seslendirme, müzisyenlik, tasarım, video animasyon ve editör gibi işler bulunmaktadır.

3- Freelancer.com

Evden çalışanların mutlaka bir kez duyduğu oldukça popüler bir iş arama platformudur. Popüler bir web sitesi olması nedeniyle fazla iş veren tarafından kullanılmaktadır. Bu nedenle iş başvurusu yaparken birçok ilana erişebilirsiniz. Ancak kullanıcısı da bol olduğundan başvuru sayısı da yüksek olacaktır. 

Ücretlendirmeye gelince, Freelancer platformu son zamanlarda doların epey değerli olduğu Hindistan, Pakistan gibi ülkelerde yaygınlaşmıştır. Bu yüzden ilk zamanlara göre iş verenler maaşları biraz düşük tutmaktadır.

4- Ev hanımlarının ilgisini çekebilecek bir web site: Etsy.com

Etsy.com da yün kazaklar, oyalar, çeşit çeşit takılar ya da seramik kupalar görmeniz çok doğal. Çünkü genellikle el işi ürünlerinin sergilendiği ve satışa sunulduğu bir platformdan bahsediyoruz. Bu nedenle ev hanımları için bulunmaz fırsat olabilir. İşlerini yurtdışında yaşayanlara tanıtarak gelir sağlayabilirler. Ya da hobi olarak takı yapıyorsanız bu siteye bir göz atmanızı öneririz.

5- Udemy

Dünyanın en büyük online eğitim platformlarından biri olan Udemy’i hepiniz biliyorsunuzdur. Ama Udemy’de eğitimci olabileceğinizi muhtemelen ilk defa öğreniyorsunuz.

Bu platform birçok konuda ücretli eğitimlerin Türkçe ya da İngilizce dilde verildiği bir işleyişe sahiptir. Siz de Udemy’de alanında uzman olduğunuz bir konuda eğitmen olarak yer alabilirsiniz. Platformun tek koşulu vereceğiniz eğitim ile ilgili uzmanlığınızı belgelemeniz.

6- iStock Photo

Bildiğiniz üzere iStock Photo kendi bloğunuz ya da web sitenizde yayınlanmak üzere telifsiz fotoğraflar bulabileceğiniz yardımcı bir internet sitesi. Kullanıcılar buraya stok video ve fotoğraf bulabilmek için lisans ücreti ödüyorlar. 

Eğer iStock’ta yayınlanmak ve satışa çıkarmak üzere çektiğiniz fotoğraflarınız varsa o lisans ücreti sizin olabilir.

7- Tüm tasarım işleriniz için: Redbubble

Tasarımcıların vazgeçilmez sitelerinden biri olan Redbubble’da tşört ya da maske gibi tasarım ürünlerinizi satabilirsiniz. Platformda parça başı ya da proje bazlı iş alımları yapılır ve dolar kurunda ödeme verilir.

Youtube’dan para kazanmak düşündüğünüz kadar zor değil. Eğer dil eğitiminiz varsa dolar üzerinden kazanç elde edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bilgilerinizi video içeriğe dönüştürebileceğiniz bir alanda düzenli aralıklarla içerik paylaşmak ve profilinizi devamlı güncel tutmaktır.

9- Kendin Yap: Tindie

Kendin yap kültürü konusunda deneyimliyseniz ve niş ürünler tasarlayabiliyorsanız Tindie size oldukça uygun bir yer olabilir. Bu platformda satılan ürünlere üç boyutlu yazıcıdan basılan tasarımlar örnek verilebilir.

Popüler İçerikler

Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
YORUMLAR
16.12.2021

iyi hoş da bu sitelerin çoğu paypall ile ödeme yapıyor ve Türkiye'de paypall artık yok!

16.12.2021

Onlyfans

16.12.2021

Chaturbate?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ