Eğitimde Yeni Dönem: Okulları 'Profesyonel Yöneticiler' Yönetecek!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, “Eğitimde Kalite Endeksi” adıyla başlatacağı yeni uygulamayla okullar artık öğretmenler tarafından değil “profesyonel yöneticiler” tarafından yönetilecek. Buna göre, okulların başına gelecek kişiler kamu yönetimi, işletme veya iktisat bölümleri mezunları arasından seçilebilecek.

Yeni Şafak'tan Ahmet Fatih Erturan'ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı 'Eğitimde Kalite Endeksi'' programı kuracak. Bu programla, eğitimin kademeleri, okullar arasındaki eğitim farkları, insan kaynağının verimli kullanımı, öğretmen yeterliliği, okul ihtiyaçları, teknolojik altyapı kurulumu, eğitim materyalleri ve okulun çeşidine göre eksiklerin giderilmesi gibi politikalar belirlenecek.

İdarecilikte öğretmenlik şartı kalkacak

Aynı zamanda, artık okullarda müdür ve müdür yardımcılığı gibi idari görevlere sadece öğretmenler arasından değil kamu yönetimi, iktisat, işletme gibi bölüm mezunlarından da atanma yapılmasının önü açılacak.

Öğretmen yönetici olursa kadrodan çıkarılacak

Belirtilen kadrolara yönetici olmak isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği eğitim merkezlerinde eğitim alacak ve eğitimler sonunda bu kişilere sınav yapılacak. Sınavda başarılı olan adaylara profesyonel okul yöneticiliği belgesi verilecek. Bu kadroda yönetici olmak isteyen öğretmenler de eğitime dahil edilebilecek. Ancak öğretmen yönetici olduğu takdirde öğretmenlik kadrosundan çıkarılacak.

Öğretmenlerin istenilmeyen bölgelerde çalıştırılması için formül aranıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, ayrıca 'Büyük Veri' adını verdiği sistemle öğretmenlerin çalışma planlarını yeniden düzenleyecek. Böylece öğretmenlerin tercih edilmeyen bölgelerde veya okullarda çalıştırılması için formül aranacak. Bakanlığın bununla ilgili olarak yakın zamanda mevzuat yayınlaması bekleniyor.

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
YORUMLAR
08.08.2018

ülkeyi komple şirkete çevirin artık ülke olmayalım şirket olalım

09.08.2018

bide hisseleri satışa çıkartıp halk olarak bize %5 hisse versinler

08.08.2018

Çok saçma bir uygulama olur. Tam da sürekli bahsedilen liyakat eksikliğine neden olacak. Eğitimci olmayan ve dolayısıyla öğretmenin derdinden anlamayan insanların ögretmene yönetici olması çok ciddi problemlere neden olacaktır. Kaldı ki bu kadar çok atama bekleyen öğretmen varken yönetici kadrosundan çıkarılan ve tekrar öğretmen olanlar sayesinde ciddi bir norm fazlalığı ortaya çıkar. İş alanı olmayan bölümlere alan açayım derken atama bekleyen öğretmen sayısı daha da artar. Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!

09.08.2018

bir işi bozmak istesem ne yapardım.. heralde o işten anlamayani o işin başına getirirdim. burasi bilmemne şirketi degil.. öğretmenlerin yapı taşları olduğu kurum, öğretmenlik nedir bilmeyenlere teslim edilmek istenmektedir. acaba ellerinde Atatürkçü olanlar dışında atama yapabilecekleri ak müfredata uygun öğretmen mi kalmadı diye düşünüyor insan..

TÜM YORUMLARI OKU (36)