Eğitimciler ve Öğrenciler 'Yüz Yüze Sınavlar İptal Edilsin' Çağrısı Yapıyor

Günlük 20 bine yakın vakanın açıklandığı bir dönemde okullarda yüz yüze sınavların yapılacak olması öğrenci ve velileri endişelendiriyor. Sınavların iptalini ya da ertelenmesini isteyen öğrenciler sosyal medya kampanyalarıyla seslerini duyurmaya çalışıyor. Eğitimciler ise böyle bir dönemde okulda sınav yapmanın riskli olduğu görüşünde. Ayrıca uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler nedeniyle büyük eşitsizlik yaşanacağını savunuyorlar.

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, ilk dönemin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecek.

Bakanlık ilkokullarda sınavların olmayacağını açıklamış, ortaokul ve liselerde ise sınavların gerçekleştirileceğini duyurmuştu. 

Sınavların 4-22 Ocak arasında okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar halinde gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Eğitim-Sen: Sınavsız eğitim mümkün

BirGün'de yer alan habere göre Eğitim Sen Muğla Şubesi Başkanı Birdal Savran da yüz yüze sınavların iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Milyonlarca öğrencinin hâlâ uzaktan eğitime ulaşamadığını ve dezavantajlı birçok öğrencinin bulunduğunu söyleyen Savran, 'Sınav ısrarı eğitimde yaşanılan eşitsizliği daha da artıracak bir tutumdur.' dedi.

Sınavsız da eğitimin mümkün olduğunu anlatan Savran şöyle devam etti: 

“Bilim Kurulu 31 Aralık-4 Ocak günleri arasında kapanma önerdi ve ülke genelinde bu 4 gün yasak ilan edildi. Fakat MEB bu 4 günün hemen ardından çocuklara ‘okula gelin’ diyor. Salgın halen devam ederken öğretmenlerin ve öğrencilerin okullara yüz yüze sınavlar için çağrılması yeni sağlık sorunları yaratacaktır. Başta büyük şehirler olmak üzere binlerce öğrencinin, velinin, öğretmenin fiziksel hareketliliği salgın yayılımını artıracaktır.'

Öğrenci Veli Derneği Başkanı İlknur Kaya Bahadır da sınavların yüz yüze yapılmasına ilişkin şunları söyledi: 

“Salgın henüz kontrol altına alınabilmiş değil. Ölüm sayıları hala yüksek. Bakanın açıklamasına göre taşrada durum oldukça ciddi. Bütün bunlar ortada duruyorken çocukları sınav için okula toplamak doğru değil.'

Uzmanlar, yatılı okullarda okuyan ya da kırsal kesimlerde yaşayan öğrenciler için hayata geçirilecek "taşımalı sınav" için de endişeli 🎥

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Eğitim yazarı Abbas Güçlü: "4 gün kapandıktan sonra yüz yüze sınav ne kadar doğru? Uzaktan eğitime erişemeyen ne olacak?"

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Twitter'da #SınavlarİptalEdilsin çağrısı

Twitter'da #SınavlarİptalEdilsin ve #ZiyaSelcukİstifa gibi etiketlerle başlatılan  kampanyalarda binlerce paylaşım yapıldı.

Onlardan bazıları şöyle 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
24.12.2020

34 öğrenci 10 sınav için bir sınıfa 10 defa girecek. Hava soğuk olduğu için camlar kapalı olacak. Sonra tedbirlere uymadığımız için daha çok yasak gelecek.

sınava giren ya da girmesi gerekli bulunmayan??? ... başarılı olacak çocuklar o ortama girmeden belli mi acaba ???

24.12.2020

kimse kusura bakmasın ben sınav için kendimi de ailemide riske atamam.

24.12.2020

ya ben de 12 yim allah aşkına lütfen iptal edin ya

TÜM YORUMLARI OKU (25)